Marinefoto Maandag 57

Bookmark and Share
Laatst aangepast: 30-01-2012

Marinefoto maandag
Het Braziliaanse fregat Constituição vaart door een spiegelgladde Straat van Magellaan.

Net nep
Is dit een foto van een miniatuurmodel in een vijver? Of is deze foto genomen in een meer? Photoshop misschien?
Nee, nee en nee.

De foto is echt -althans volgens de Braziliaanse marine- en genomen door een Lynx helikopter van het Braziliaanse fregat Constituição. In november 2008 voer dit schip namelijk door de Straat van Magellaan in het kader van een oefening met de Chileense marine.Voor u nu deze website wegklikt en enthousiast een kano-tocht gaat boeken voor de hele familie de Straat van Magellaan, wacht nog heel even. Zelfs de Chilenen, en die moeten dat toch weten, wisten niet wat ze zagen. Nooit, ok zelden, hadden zij de Straat zo vlak gezien. De Straat van Magellaan ligt in het zuiden van Zuid-Amerika net ten noorden van Vuurland en is het alternatief voor Kaap Hoorn als je van de Atlantische Oceaan naar de Pacific (of andersom) wilt gaan. Kaap Hoorn is overigens ook niet de place to be als het gaat om een kano-tochtje op woensdagmiddag. Zelfs de meest ervaren zeemannen krijgen klamme handjes van die Kaap, en dan gaan ze liever door de Straat van Magellaan.

Dus ook de 129 meter lange Constituição (Niteroi klasse) voer door de Straat van Magellaan. Zoals gezegd is het water daar normaal gesproken wilder, maar bovendien is het geen makkelijke route. Dankzij de vele stromingen, het nauwe vaarwater en onvoorspelbare wind is de 570 km lange Straat typisch iets voor "manouvreerrol op post", "sluittoestand Y" en meer van dat soort maatregelen.15 november 2008 was uniek: windstil en geen rimpeltje op het water. Net nep dus.

Wat is Marinefoto Maandag?
Iedere maandag staat een briljante, super bijzondere, heel vreemde of zeldzame marinefoto in de spotlights. Of een gewone foto met een bijzonder verhaal erachter. Dat kan een foto zijn uit het heden of verleden. Zolang het maar over de marine gaat!

Klik hier voor eerdere Marinefoto Maandagen.

Heb je zelf foto's, tips of ideeen? Mail ze naar ons! Kijk dan ook even naar deze voorwaarden.Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:
Twitter
Facebook
Flickr
Copyright
Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Marinefoto Maandag overzicht

Gerelateerde artikelen