Marineschepen.nl
 
   
 

Marinefoto Maandag 6

Bookmark and Share
Laatst aangepast: 08-11-2010

Marinefoto maandag
Bemanningsleden op de bak van Hr.Ms. Van Speijk worden meters omhoog getild.

Vlieguren
Ook aan boord van marineschepen maak je vlieguren. Dat blijkt wel weer uit deze prachtige foto van Hr.Ms. Van Speijk (F802) tijdens een bevoorrading. De boeg van het schip werd zo'n zes meter omhoog getild. Een paar seconden later lag het schip 8 meter lager in de golven en daarna schoot het weer een paar omhoog. Reken er maar op dat de vijf mannen op de bak zich in een wilde pretparkattractie waanden.Wat bovendien opvalt aan deze foto is het ontbreken van de sonardome die tegenwoordig vooraan onder het schip zit. Deze foto eind '70/ begin '80 gemaakt en toen was dat niet gebruikelijk. Wat fregatten nog steeds niet hebben is een boegschroef: deze maakt onder water (ook als hij uit staat) teveel lawaai waardoor ze heel goed te horen zijn voor onderzeeboten.

Hr.Ms. Van Speijk was het eerste schip van de Van Speijkklasse. Deze klasse was van 1967 t/m 1990 in dienst bij de Nederlandse marine. Al vrij snel na indienststelling werden de schepen gemoderniseerd: het kanon werd vervangen, Harpoons (SSM) en Sea Cat raketten tegen luchtdoelen werden toegevoegd. Ook werd er ruimte gemaakt voor de Lynx helikopter. De MLM-fregatten, zoals ze na de modernisering werden genoemd, werden eind jaren '80/ begin '90 verkocht aan de Indonesische marine.Klik hier voor eerdere Marinefoto Maandagen.

Wat is Marinefoto Maandag?
Iedere maandag staat een briljante, super bijzondere, heel vreemde of zeldzame marinefoto in de spotlights. Of een gewone foto met een bijzonder verhaal erachter. Dat kan een foto zijn uit het heden of verleden. Zolang het maar over de marine gaat!

Heb je zelf foto's, tips of ideeen? Mail ze naar ons! Als je foto's mailt verklaar je deze voorwaarden hebben gelezen en akkoord te zijn.Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Marinefoto Maandag overzicht

Gerelateerde artikelen
Marine in cijfers