Marineschepen.nl
 
   
 

Marinefoto Maandag 63

Bookmark and Share
Laatst aangepast: 12-03-2012

Marinefoto maandag
Bemanning laatste Lynx op Curacao groet bij binnenkomst. (Foto: @markbrouwer2010)

Gegroet
De eerste Westland Lynx helikopters kwamen in 1976 in dienst bij de marine. Dit waren helikopters voor Marinevliegkamp De Kooy en in 1980 werden de eerste boordhelikopters geleverd. De geplande levensduur was toen 25 jaar, de trouwe heli's zitten daar dus al geruime tijd overheen en worden vervangen door de NH-90.Nu het einde in zicht is, begint het afscheid nemen. Zo zal de komende maanden de Lynx voor het laatst te zien zijn in de West. De boordhelikopter van Hr.Ms. Amsterdam valt deze eer ten deel en de bemanning van de helikopter nam alvast een voorproefje tijdens de ceremoniŽle binnenkomst op 5 maart in Curacao.

Maar voor het doek definitief valt, zal de boordheli van Hr.Ms. Amsterdam eerst nog keihard moeten werken als "stationsheli".Wat is Marinefoto Maandag?
Iedere maandag staat een briljante, super bijzondere, heel vreemde of zeldzame marinefoto in de spotlights. Of een gewone foto met een bijzonder verhaal erachter. Dat kan een foto zijn uit het heden of verleden. Zolang het maar over de marine gaat!

Klik hier voor eerdere Marinefoto Maandagen.

Heb je zelf foto's, tips of ideeen? Mail ze naar ons! Kijk dan ook even naar deze voorwaarden.Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Marinefoto Maandag overzicht

Gerelateerde artikelen