Marinefoto Maandag 71

Bookmark and Share
Laatst aangepast: 07-05-2012

Marinefoto maandag
IsraŽlische onderzeeboten van de Gal klasse en Dolphin klasse, ergens tussen het jaar 2000 en 2002.

Uitbreiding
De IsraŽlische marine is geen grote marine. De drie korvetten van de Sa'ar 5 klasse en tien kleinere "missile boats" van zestig meter vormen de kern van de bovenwatervloot.
Ook de onderzeedienst is niet enorm, maar uitbreiding is aanstaande.Dan hebben we het trouwens niet over zomaar een uitbreiding. De IsraŽlische onderzeedienst bestond ooit uit drie kleine boten van de Gal klasse. Deze 45 meter lange subs waren relatief modern en goed onderhouden, maar stamden uit de jaren '70 en werden na zo'n 25 jaar vervangen door drie Dolphin klasse onderzeeboten. De Dolphins en Gals komen allemaal van de Duitse tekentafel van onderzeebootbouwer HDW.
De eerste twee Dolphins werden bovendien door Duitsland zelf betaald, de nummer drie voor de helft.

De foto van vandaag is gemaakt tijdens die overgangsperiode: drie Dolphins varen naast twee Gal klasse onderzeeboten.

Nu is een nieuwe periode voor de IsraŽlische onderzeedienst aangebroken. Op 3 mei 2012 werd in het Duitse Kiel de jongste onderzeeboot INS Tanin aan de IsraŽlische marine overgedragen. HDW is nog niet klaar met IsraŽlische onderzeeboten, want er zijn nog twee onderzeeboten besteld.

Officieel is de Tanin ťťn van de Dolphin klasse onderzeeboten, maar het is eigenlijk een eerste van een nieuwe klasse. INS Tanin is een aangepaste versie, gebaseerd op de eerdere IsraŽlische subs. De nieuwe boten zijn groter (68 meter in plaats van 57) en hebben lucht-onafhankelijke voortstuwing waardoor ze veel langer onder water kunnen blijven dan een de andere diesel-elektrische onderzeeboten.

De drie nieuwe onderzeeboten zijn -net als rond het jaar 2000- niet alleen een uitbreiding op het gebied van kwantiteit maar ook een uitbreiding op gebied van capaciteiten. In 2017 moet de familie van subs compleet zijn.


Overdracht van INS Tanin

Bronnen:
- IDFblog.com
- wikipedia.orgWat is Marinefoto Maandag?
Iedere maandag staat een briljante, super bijzondere, heel vreemde of zeldzame marinefoto in de spotlights. Of een gewone foto met een bijzonder verhaal erachter. Dat kan een foto zijn uit het heden of verleden. Zolang het maar over de marine gaat!

Klik hier voor eerdere Marinefoto Maandagen.

Heb je zelf foto's, tips of ideeen? Mail ze naar ons! Kijk dan ook even naar deze voorwaarden.Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:
Twitter
Facebook
Flickr
Copyright
Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Marinefoto Maandag overzicht

Gerelateerde artikelen
Onderzeeboten