Marinefoto Maandag 77

Bookmark and Share
Laatst aangepast: 02-07-2012

Marinefoto maandag
CVN-77: de laatste van de Nimitz klasse, Marinefoto Maandag 77: de laatste in deze rubriek. (Foto: US Navy)

77: de laatste
USS George H.W. Bush is het laatste vliegkampschip van de bekende Nimitz klasse. De eerste telg van de Nimitz dynastie zag in 1975 het levenslicht, 34 jaar en 9 vliegkampschepen later was naamsein 77 aan de beurt.
En laat dit nu de zevenenzeventigste Marinefoto Maandag zijn... Een mooi nummer om deze rubriek te stoppen.Maar voor we er definitief een punt achter zetten, staan we nog even stil bij deze top foto. Behalve het mooi verlichte nummer, zijn vaag de bemanningsleden van de USS George H.W. Bush te zien. Zij verzamelen zich voor een briefing over de aanstaande opdracht voor het schip: degaussen, ofwel het demagnetiseren. Eens in de zoveel tijd moeten marineschepen zoveel mogelijk ontdaan worden van magnetisme, zodat zij minder gevoelig zijn voor mijnen die reageren op een klomp magnetisch staal dat over hen heen vaart.
De Bush ligt daarvoor gereed nabij het speciaal hier in gespecialiseerde United States Navy's Lambert's Point Deperming Station, nabij Norfolk (Virginia).Na een jaar en negen maanden en 40.000 bezoeken aan de Marinefoto Maandag-pagina's (met nummer 17 als populairste pagina), nu nummer 77: de laatste.

Wat is Marinefoto Maandag?
Iedere maandag staat een briljante, super bijzondere, heel vreemde of zeldzame marinefoto in de spotlights. Of een gewone foto met een bijzonder verhaal erachter. Dat kan een foto zijn uit het heden of verleden. Zolang het maar over de marine gaat!

Klik hier voor eerdere Marinefoto Maandagen.Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:
Twitter
Facebook
Flickr
Copyright
Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Marinefoto Maandag overzicht

Gerelateerde artikelen
Nimitz vliegkampschepen