Preview: Harpoon 4 de nieuwste Naval Combat Simulation

Bookmark and Share
Bericht geplaatst: 02-11-2003

Altijd al het commando willen voeren over honderden schepen en vliegtuigen? De strijd aan willen gaan op de Atlantische Oceaan? Let dan op, want Ubi Soft entertainment presenteert het vervolg op de Moeder der Naval Combat Simulations: Harpoon 4! Binnenkort heb je de leiding over eenheden in wateren van de Atlantische Oceaan!


De informatie van schepen, vliegtuigen, onderzeeboten en sattelieten worden op je beeldscherm gepresenteerd.

Het begin
Het begon allemaal in 1975 toen Larry Bond bij de Amerikaanse marine werkte en op het idee kwam om een database aan te leggen en een simulatie te maken. Toen Tom Clancy de kennis van Bond gebruikte voor The Hunt for Red October begon er meer interesse te komen voor de plannen van Larry Bond. Gamesfabrikant raakte geÔnteresseerd en uiteindelijk kwam in 1989 de game Harpoon uit. Het spel baarde direct opzien en was een succes.Super realistisch
Harpoon 4 zal de gamer opnieuw verbazen met de zeer uitgebreide database en realistische scenario's, op de manier waarop dat in 1989 met de eerste Harpoon gebeurde. Je krijgt de rol van hoogste bevelhebber der zee- en luchtstrijdkrachten en krijgt vanuit de commandocentrales van jouw eenheden de informatie op je beeldscherm gepresenteerd. Je beslist of schepen hun radars bijzetten, raketten afvuren of helikopters op onderzeeboten afsturen. 250 verschillende schepen, onderzeeboten en vliegtuigen van Amerika, Engeland, Noorwegen, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Rusland, Zweden, Finland, Polen, BelgiŽ en natuurlijk Nederland doen mee. Zelfs mariniers! Dankzij de database die gekoppeld is aan het spel, is het super realistisch: het bereik van de MK46 torpedo's, nauwkeurigheid van de Nederlandse SMART radars aan boord van de M-fregatten, aan alles is gedacht.Zelf missies maken
Mocht je alle scenario's hebben uitgespeeld en je tegenstanders hebben verslagen, kun je ook zelf missies maken met de mission editor. Zo kun je M-fregatten vanuit Den Helder naar Duitsland sturen om het op te nemen met de Brandenburg klasse. Of een grootscheepse NAVO oefening op de Noordzee organiseren. Een andere mogelijkheid is multiplayer: speel samen of tegen maximaal 6 spelers!


Als je raketten afvuurt, kun je zien of ze doel treffen. Hier wordt het Russische schip Frunze getroffen.

Meer informatie
Marineschepen.nl kijkt uit naar de komst van Harpoon 4. Middels deze site word je op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Zodra meer informatie beschikbaar is (wanneer het spel in de Nederlandse winkels verkrijgbaar is bijvoorbeeld) zul je dat hier lezen!

Meer screenshots

Je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt!


Aan het spel is een enorme database gekoppeld met gedetailleerde kaarten en ontzettend veel vlieg- en vaartuigen.


Je waant je zo op het NAVO hoofdkwartier!


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Games reviewsReclame