Marineschepen.nl
 
   
 

Jongerenclub SUBS bestaat 10 jaar

Bookmark and Share
Bericht geplaatst: 17-11-2009

SUBS, de jongerenclub van de Koninklijke Marine bestond 15 november 10 jaar. De club werd in november 1999 opgericht toen bleek dat veel middelbare scholieren een meer dan gemiddelde belangstelling hadden voor de marine, maar te jong waren voor een informatiedag of sollicitatie. Inmiddels is SUBS in tien jaar tijd gegroeid van 2.500 naar 8.000 leden. Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan brengt SUBS dit jaar een speciale jubileumuitgave van het bestaande SUBS magazine uit.

Van 2500 naar 8000 leden
Middelbare scholieren tussen de 12 en 17 jaar met interesse in de marine kunnen gratis lid worden van SUBS. De website www.subs.nl heeft een forum voor leden waar leden foto’s en video’s kunt downloaden en kunnen discussiëren en chatten met andere marinefans. Er verschijnen jaarlijks vier magazines met interviews met marine medewerkers, artikelen over marineschepen en verslagen van de missies en uitzendingen van de marine, bijvoorbeeld in Afghanistan en Somalië. De jaarlijkse SUBS schoolagenda is een groot succes en er vindt jaarlijks een SUBS-kamp plaats. SUBS-leden krijgen een ID-kaart die speciale privileges biedt, zoals een SUBS-treatment op de marinedagen in Den Helder en gratis toegang tot het Marine- en het Mariniersmuseum.De zestienjarige Joey is al SUBS-lid vanaf zijn twaalfde: “Ik ben helemaal gek van de marine en ik wil al vanaf dat ik klein ben, later bij de marine gaan werken. Sinds ik lid ben van SUBS, ben ik alleen maar enthousiaster geworden. Nu weet ik zeker dat ik na mijn middelbare school ga solliciteren.” Als SUBS-leden 15 zijn, kunnen ze informatiedagen van de marine bijwonen. “We merken dat sollicitanten die lid zijn geweest van SUBS, een veel duidelijker beeld van de marine hebben. Zij weten bijvoorbeeld al beter wat ze tijdens de opleiding kunnen verwachten”, aldus Silvana Amerika, coördinator van SUBS.

Via de website Den Helder Actueel reageert een van de oprichters: "Leuk om te lezen dat het goed gaat met de SUBS. Heb deze club samen met mijn collega KLTZ Patrice Hekkenberg opgericht bij mijn vorige baan Werving KM te Amsterdam. Daarom heeft deze club een speciaal plekje in mijn gedachten. Jan Roelofsen"

www.subs.nlsubs crew
SUBScrew tijdens de Marinedagen in Den Helder.
Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Nieuwe website SUBSReclame