Nieuwe Amerikaanse LPD's tegen de kant

Bookmark and Share
Bericht geplaatst: 25-01-2010

De Amerikaanse marine heeft bekend gemaakt dat een groot aantal splinternieuwe landing platform docks problemen hebben met lasnaden. Het zijn schepen die op de werven van Northrop Grumman zijn gebouwd. Twee LPD's van de nieuwe San Antonio klasse zijn al tegen de kant gelegd. De problemen kwamen in de zomer aan het licht, waarna marine-inspecteurs een groot aantal schepen hebben gecontroleerd. De schepen kostten 1,7 miljard dollar per stuk, vier van de tien schepen zijn gebouwd.

Duizend reparaties per schip
De verwachting is dat maar liefst 10 tot 15 procent van de lasnaden van pijpen en buizen te dun is. Bij een beperkt aantal kan dit op zee acute problemen opleveren. Bij de meeste verkort het vooral de levensduur van de schepen. Daarom moeten alle lasnaden aan boord van de LPD's worden nagekeken. Volgens de US Navy kan het aantal lasnaden dat gerepareerd moet worden oplopen tot duizend per schip.Probleemklasse
Het is niet de eerste keer dat schepen van de San Antonio klasse door technische problemen in het nieuws zijn. Het begon al toen het eerste schip van de klasse twee jaar later in dienst werd gesteld dan gepland door falen van de scheepswerf. In 2007, bijna twee jaar na oplevering, waren er nog steeds problemen die varieerden van lekkages tot een haperende stuurinrichting. Een jaar later ontdekte de bemanning van de USS San Antonio los hangende pijpen en buizen waardoor een noodreparatie volgde in Bahrein.
Iets meer dan een jaar geleden kregen ook de USS Mesa Verde en USS Green Bay problemen met buizen aan boord, maar deze leken vrij snel weer verholpen. Zo snel ging het niet met was de verbogen krukas aan boord van USS New York, veroorzaakt door verontreinigd smeermiddel. Dit schip kan voorlopig één van de vier motoren niet gebruiken. Ook de San Antonio lijkt hier last van te hebben en vertrekt de komende tijd niet naar zee.

De schepen vallen nog onder garantie. Scheepsbouwer Northrop Grumman heeft beloofd alle problemen te verhelpen.LPD 17 USS San Antonio
USS San Antonio (LPD 17)


Enthousiast Discoveryfilmpje over de San Antonio klasse.


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:
Twitter
Facebook
Flickr
Copyright
Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
San Antonioklasse

Problemen in Frankrijk en VS
Vloot richting LibiëReclame