Marineschepen.nl
 
   
 

Dit najaar twee nieuwe boeken van Marineschepen.nl


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 13-08-2018 | Laatst aangepast: 13-08-2018


In september en november zullen twee boeken verschijnen van Marineschepen.nl. Eerst op 20 september de vertaling van In het diepste geheim en dan in november een thriller.

Koninklijke Marine
Hr.Ms. Zwaardvis begin jaren '80. (Foto: NIMH/ Koninklijke Marine)

Al snel na het verschijnen van In het diepste geheim, werd de vraag gesteld of het boek ook in het Engels uit zou komen. In september 2017 werd aan de vertaling begonnen en dat bleek een lang en lastig traject. In het diepste geheim vol met marinetermen en zelfs specifieke onderzeeboottermen. Voor een goede vertaling moest de juiste vertaling uit het juiste tijdsvak gekozen worden.Zo wordt op Nederlandse onderzeeboten de kreet 'wegduiken' gebruikt als de onderzeeboot snel diepte moet maken. Bij de Britten en de Amerikanen worden verschillende orders gebruikt en in de jaren '80 had de Royal Navy ook weer andere procedures dan nu. Op de oude dieselelktrische onderzeeboten zeiden de Britten bijvoorbeeld: "Full ahead together, flood Q, ten down, down all masts, keep 180 feet." Nu de duiktank (Q) en de twee assen verdwenen zijn, zijn die procedures anders.Behalve een eerste vertaler, werkten vervolgens een aparte vertaler/ editor met ervaring bij de Britse Submarine Service en daarna een ervaren book editor uit Schotland aan de tekst.
Hoewel het boek inhoudelijk vrijwel ongewijzigd is, zijn er wel wat veranderingen te zien. Dit was onder andere nodig om het boek te laten voldoen aan de geldende regels van Engelstalige boeken. De meest opvallende verandering is het samenvoegen van de eerste twee hoofdstukken.

Momenteel wordt het boek opgemaakt door de drukker. Vanaf 20 september is het boek te koop. Met de Engelstalige versie wordt vooral gericht op de internationale onderzeebootgemeenschap (in actieve of post-actieve dienst) en internationale onderzeebootbelangstellenden die bijvoorbeeld de Tonijn bezoeken in het Marinemuseum.

De prijs van het boek is 21,99.
Binnenkort meer informatie over de voorverkoop.Nieuw boek
Wat voor de Nederlandstalige lezers mogelijk interessanter is, is de publicatie van een geheel nieuw boek in november. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het manuscript. Voor dit boek wordt samengewerkt tussen een grote ontwerpstudio en een ervaren illustrator.

Het boek is fictie en speelt zich af in 1980 aan boord van een Nederlandse onderzeeboot.

Het fictieboek zal vanaf november te koop zijn in de boekhandels en online (via bijvoorbeeld Marineschepen.shop). In deepest secrecy zal vooral online te koop zijn en in museumwinkels.comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen