Marineschepen.nl
 
   
 

Franse marine werft met grote reclamecampagne


Door: Katrien Hertogs
Bericht geplaatst: 26-02-2018 | Laatst aangepast: 26-02-2018


De Franse marine moet elk jaar zwoegen om 3500 nieuwe rekruten aan te trekken. Daarom lanceren ze dit jaar een nieuwe, uitgebreide reclamecampagne in de hoop meer jongeren te bereiken.

Franse wervingscampagne
Still uit een van de commercials. Deze filmpjes zijn geregisseerd door Ernest Desumbila, die eerder commercials voor Adidas, Peugeot, Axe en Puma maakte. (Bron: still uit commercial Franse marine)

Om aan de nodige 3500 nieuwe personeelsleden te geraken, komt de Franse marine dit jaar met een grote reclamecampagne. Het probleem is dat veel jongeren niet weten welke mogelijkheden er zijn om te werken binnen de marine en er dus ook niet terechtkomen. Momenteel zijn er in vijftig verschillende functies nog openingen, zoals binnen informatica, elektronica en mechanica.De campagne wordt via verschillende kanalen gelanceerd om zoveel mogelijk jongeren aan te spreken. De marine verspreidde tal van affiches en publiceerde op haar YouTube-kanaal "Etre Marin" ook een aantal filmpjes zoals "Ensemble nous sommes marins" ("Samen zijn we mariniers"), waarin de campagne uitgelegd wordt. De focus van de campagne is "SAMEN": samen individuele kwaliteiten ten dienste stellen van anderen, samen dezelfde waarden delen, samen aanwezig zijn op elke zee ter wereld. En samen bij de marine aan de slag gaan, natuurlijk…

Franse wervingscampagne
Affiches van de campagne. (Bron: Franse marine)

Maar het duidelijkst en meest uitgebreid is hun wervingswebsite Etremarin.fr, met alle informatie over werken bij de marine. Je kunt er zelfs via filmpjes ervaren hoe het is om er als marineman/ -vrouw te werken. Je bent bij de tenue-inspectie, het landen van een helikopter in slechte weersomstandigheden, zit mee aan tafel bij de nieuwelingen in een onderzeeboot die als doop een glas zeewater moeten drinken…

In de campagne zelf staat een boarding van een verdacht schip centraal, gezien door de ogen van een bemanningslid van een onderzeeboot, van een helikopter en een marinier die de boarding uitvoert.

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen