Marineschepen.nl
 
   
 

Speciaal Mariniers-horloge: de Fromanteel 10 decemberDoor: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 24-09-2018 | Laatst aangepast: 24-09-2018


Na de succesvolle speciale horloges voor de Onderzeedienst en de Marineluchtvaartdienst, presenteerde horlogemaker Fromanteel eind vorig jaar een speciaal horloge voor het Korps Mariniers. De 'Fromanteel 10 december' werd eerder dit jaar geleverd aan een selecte groep mariniers. Maar de Amsterdamse horlogemaker ontving meer verzoeken en daarom is besloten om het Mariniers-horloge opnieuw aan te bieden. Bestellen kan alleen nog deze week!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Fromanteel.

Mariniers
De Fromanteel 10 december, het horloge speciaal voor het Korps Mariniers. (Beeld: Fromanteel)

10 december 1665
Voor iedere marinier is 10 december een bijzondere dag, de Korpsverjaardag. Toen Fromanteel op initatief van oud-marinier en voorzitter van de stichting QPO Ferry Meyer werd benaderd, was al vrij snel duidelijk dat het thema van het horloge '10 december' moest zijn. Op die dag in 1665 werd het Korps Mariniers immers opgericht door niemand minder dan luitenant-admiraal Michiel de Ruyter. Als onderdeel van de marine hebben de amfibische infanteristen zich sindsdien met regelmaat weten te onderscheiden.

Mariniers
Mariniers. (Beeld: Jaime Karremann/ Marineschepen.nl)

De aparte rol die zij hebben binnen de marine en zelfs binnen de gehele krijgsmacht is terug te zien in het uniform. Dat gelijkenissen vertoont met het uniform van de vloot, maar (o.a.) een rode bies op de broek en pet kent; het kenmerk van de infanteristen.Mariniers-horloge
Het is niet voor niets dat die elementen terugkomen in het horloge. De '10 december' heeft een donkerblauwe wijzerplaat (kleur: Midnight Blue) met ivoorwitte wijzers. Op die donkerblauwe wijzerplaat is de rode bies in de vorm van de secondewijzer ook op het horloge een kernmerkend element. De tijdsindexering is in de vorm van kleine witte cijfers en streepjes, met één uitzondering: de rode en grote witte 10.
Op de achterkant is een gravering van Michiel de Ruyter te zien.Het horloge is ontworpen in Nederland en wordt vervaardigd door het atelier van Fromanteel in Zwitserland.

10 december
(Beeld: Fromanteel)

Alleen deze week nog te bestellen
De '10 december' is alleen deze week nog te bestellen en ook alleen via de website Fromanteel10december.nl. Net als bij de eerdere horloges van de Onderzeedienst en het MLD is er geen grote campagne en zijn de horloges niet te koop via winkeliers. Het is dus ook niet meer mogelijk om het horloge in 2019 van de plank te kopen. De horloges worden geleverd in voorjaar 2019.

10 december
De achterzijde van de '10 december'. (Beeld: Fromanteel)

Toch is het horloge daardoor veel exclusiever en specialer dan vele andere, omdat het uiteindelijk niet om massale aantallen zal gaan.

Specificaties
Naam: Fromanteel 10 december
Materialen: roestvrijstalen kast, kalfsleren band, krasvrij saffierglas
Complicaties: datumaanduiding
Speciale features: gravering achterzijde, 10 december 1665
Duikdiepte: 5 ATM
Prijs: 349,- euro incl. BTW
Bestellen t/m: 28 september 2018
Levering: voorjaar 2019
Bestellen via: Fromanteel10december.nl

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen