Ierland bestelt nieuwe patrouillevaartuigen

Bookmark and Share
Bericht geplaatst: 15-07-2010

De Ierse marine gaat twee nieuwe patrouillevaartuigen bestellen. Dat maakte vandaag de Ierse Minister van Defensie Tony Killeen bekend. De schepen moeten in 2014 en 2015 35 jaar oude vaartuigen vervangen en gaan zich bezighouden met voornamelijk kustwachttaken.

3500 mijl kustlijn
De Ierse marine bestaat uit een acht Offshore Patrol Vessels (OPV's) die zich vooral richten op visserij inspecties. Zo ook de twee nieuwe schepen. De 3500 mijl lange kustlijn vraagt om veel patrouilles en twee nieuwe schepen gaan dat straks op zich nemen.90 meter lang
In november 2010 wordt het contract officieel ondertekend met de Britse scheepswerf Babcock. Zij gaan voor 100 miljoen euro de twee OPV's bouwen. Met een lengte van 90 meter zijn ze geschikt om gedurende een langere tijd op zee te blijven, bovendien zijn de een stuk beter opgewassen tegen de ruige zeeën rondom Ierland. Ze hebben een bemanning van 44 en 10 trainees. De maximale vaart zal op 23 knopen liggen. De bewapening bestaat uit een 76 mm kanon, twee zware en vier lichte machinegeweren.
Hoe de schepen er precies uit zullen zien is nog onbekend. De verwachting is wel dat men bij het ontwerp heeft voortborduurd op de Róisín klasse OPV's uit 1999/ 2001.

De OPV's van de Deirdre klasse zullen worden vervangen. Deze schepen zijn in 1978 en 1979 in dienst gesteld.
LE Róisín
LE Róisín. Waarschijnlijk zullen de nieuwe schepen hier een vervolg op zijn.

LE Emer
LE Emer. Eén van de schepen die worden vervangen.Overzicht Ierse marine


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:
Twitter
Facebook
Flickr
Copyright
Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
OPV Holland gedoopt
Nieuw-Zeeland: nieuwe OPVReclame