Marineschepen.nl
 
   
 

Mooiste beelden Trident Juncture


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 06-11-2018 | Laatst aangepast: 06-11-2018


De grote NAVO-oefening Trident Juncture is alweer bijna ten einde. Wat de tienduizenden militairen van deze oefening ook hebben opgestoken en wat de conclusies en lessons learned van de NAVO ook zal zijn, n ding is duidelijk: er zijn nog nooit zoveel mooie en spectaculaire beelden van een oefening gemaakt. Daarom een heel kleine selectie.

Trident Juncture 2018
Prachtig beeld van een vlootverband aangevoerd door Zweedse korvetten. (Foto: Jim Gibson/ Royal Navy)

De afgelopen weken hebben NAVO-militairen in, rond en boven Noorwegen een zware oefenstrijd geleverd om de NAVO op de kaart te zetten en om de gereedheid en samenwerking te verbeteren. Ondertussen werden de eenheden bezocht door Russische Tupolev-bommenwerpers en 's nachts verscheen het noorderlicht boven de 65.000 mannen en vrouwen. En dat alles is (bijna) allemaal gefilmd en gefotografeerd. Trident Juncture was behalve een grote oefening ook een groot mediaspektakel. Daar is op zich niks mis mee, want dan kan iedereen er dus van meegenieten.Trident Juncture 2018
IJskoud zeewater spat hoog tegen de romp van USNS Leroy Grumman, een Amerikaanse bevoorrader die helikoptercarrier USS Iwo Jima bevoorraadt op zee. (Foto: Joe J. Cardona Gonzalez/ US Navy)

Trident Juncture 2018
Het noorderlicht boven USS Iwo Jima. (Foto: Kelvin Leitner/ US Navy)Trident Juncture 2018
Type 23 fregat HMS Northumberland vuurt 's nachts op landdoelen (Naval Gunfire Support) vlak voor de Noorse kust. (Foto: Jim Gibson/ Royal Navy)

Trident Juncture 2018
Een MV-22B Osprey van het Amerikaanse Korps Mariniers stijgt op vanaf USS Iwo Jima. Op de achtergrond KNM Storm, een Noorse fast patrol boat (Skjoldklasse). (Foto: David Holmes/ US Navy)

Trident Juncture 2018
Tijdens een amfibische landing rijdt een amphibious assault vehicle het water in vanaf USS New York (San Antonioklasse). (Foto: Lyndon Schwartz/ US Navy)Trident Juncture
Zr.Ms. Karel Doorman. (Foto: Defensie)

Trident Juncture 2018


Trident Juncture
Landing van mariniers. (Foto: Defensie)

Trident Juncture
Landing van mariniers. (Foto: Defensie)

Trident Juncture
(Foto: Defensie)

Trident Juncture 2018
Mijnenjager Zr.Ms. Makkum en de Litouwse mijnenjager Kuris in een Noors fjord nabij Trondheim. (Foto: Defensie)

Trident Juncture 2018
Een NH90-helikopter stijgt op vanaf Zr.Ms. De Ruyter. (Foto: C. Valverde)

Trident Juncture 2018
Zr.Ms. Karel Doorman met op de achtergrond een Zweeds Visby-klasse korvet en een Noors Fridtjof Nansen-klasse fregat. (Foto: SGM Marco Dorow/ Duitse landmacht)

Trident Juncture
Zr.Ms. Johan de Witt tegen een achtergrond van Noorse bergen. (Foto: Defensie)

Trident Juncture 2018
Zr.Ms. De Ruyter zorgt voor de verdediging van de drie amfbische schepen Zr.Ms. Karel Doorman, Zr.Ms. Johan de Witt en FS Dixmude. (Foto: Jim Gibson/ Royal Navy)

Trident Juncture 2018
De Britse Type 23 fregatten HMS Northumberland en HMS Westminster krijgen brandstof van USNS Leroy Grumman, gezien vanaf HMCS Halifax. (Foto: John Iglesias/ Canadese marine)

Trident Juncture 2018
Het Begische fregat BNS Louise Marie, gezien vanaf het Zweedse Visbyklasse korvet HMS Nyksping, tijdens een onderzeebootbestrijdingsoefening. (Foto: Zweedse marine)

Trident Juncture 2018
Het Franse fregat FS Latouche-Treville en de Spaanse bevoorrader ESPS Cantabria, tijdens een onderzeebootbestrijdingsoefening. (Foto: Paul-Emile Nicolaers/ Belgische marine)

Trident Juncture
Er zijn niet alleen foto's en filmpjes gemaakt! Het Amerikaanse Korps Mariniers telt drie 'combat illustrators'. En van hen, CJ Baumann, tekent in het veld. (Foto: @cjbaumann_art/ US Marine Corps)comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:
Twitter
Facebook
Instagram
Copyright
Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Trident Juncture