Marineschepen.nl
 
   
 

Shi Lang terug van tweede proefvaart

Bookmark and Share
Bericht geplaatst: 15-12-2011

Shi Lang, het nieuwe Chinese vliegkampschip is onlangs teruggekeerd van haar tweede proefvaart. Helaas voor de Chinese marine kon het nog steeds niet oefenen met vliegtuigen. De Shi Lang koos in de zomer van dit jaar voor het eerst het ruime sop, nadat het gedurende een lange periode was verbouwd van casco tot heus vliegkampschip.Iedere beweging van de nieuwe Chinese trots wordt zorgvuldig gevolgd in het buitenland; van hobbyisten tot bedrijven met commerciële satellieten. Zo ook DigitalGlobe. Vanaf 450 km hoogte schoot hun satelliet op 8 december beelden van de Zuid-Chinese zee, met als resultaat een prachtige foto met heel veel zee, heel veel wolkjes en 1 kleine maar belangrijke afwijking in het patroon: vliegkampschip Shi Lang.

Zuid Chinese Zee
Een satelliet foto van de Zuid Chinese Zee. Precies het midden van de water- wolkenmassa zie je een streepje van 300 meter lang, met meer dan 2.000 man personeel aan boord. Foto: digitalglobe.com

Shi Lang satelliet
Ingezoomd is het schip niet te missen. Foto: digitalglobe.com

De ingezoomde foto toont duidelijk het vliegdek en de opbouw. Maar geen vliegtuigen. Tijdens beide proefvaarten is het schip zelf uitgebreid getest, zonder dat er één vliegtuig aan te pas kwam. Want het ontbreken van remkabels in de Chinese inventaris blijkt een enorm probleem.
Rusland is overigens niet van plan te helpen. In 2007 zag het er naar uit dat Rusland China de benodigde apparatuur zou leveren, maar dat werd vanuit Moskou geblokkeerd. Bejing en Moskou zijn niet de beste vrienden; dat er een nieuwe maritieme grootmacht opstaat kan Rusland niet tegenhouden maar om ze nu te helpen met remkabels ging duidelijk te ver.Shi Lang vertrok op 28 november voor de tweede proefvaart en keerde half december weer terug. Het schip moet in 2012 in dienst zijn, maar zonder remkabels duurt dat nog even.
Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
NieuwsoverzichtGerelateerde artikelen
Shi Lang

1e proefvaart Shi Lang