Marineschepen.nl
 
   
 

Trailer Michiel de Ruyter (video)


Bericht geplaatst: 10-12-2014
Laatst aangepast: 10-12-2014


Sinds gisteravond laat is de trailer van de film Michiel de Ruyter te zien. Na twee teasers was voor de inmiddels steeds groter wordende groep belangstellenden eindelijk de trailer te bekijken. Voor de film is het nog even wachten: 29 januari is hij pas in de bioscoop.
De historische actiefilm verhaalt over het leven van de marineofficier, een aantal van zijn grootste zeeslagen en zijn einde.

Michiel de Ruyter
De film Michiel de Ruyter is vanaf 29 januari 2015 in de bioscoop. (Bron: still uit de trailer)

Eén van de bekendste Nederlandse zeehelden schittert vanaf 29 januari 2015 in een bioscoopfilm. Voor het eerst is het leven van een Nederlandse marineofficier verfilmd.De historische actiefilm speelt zich vooral af aan het einde van het leven van de zeeofficier. Dat is ook niet vreemd, want hoewel De Ruyter 15 jaar was toen hij aan zijn eerste korte periode bij de marine begon, ging zijn marinecarrière pas echt van start toen hij 45 was. Daarvoor was De Ruyter handelsagent, walvisvaarder, kaapvaarder en kapitein op een koopvaardijschip.


Trailer van de film Michiel de Ruyter.

In de periode daarna ontpopte de marineofficier zich tot de grootste admiraal van zijn tijd. Zijn eerste zeeslag won hij prompt en daarna volgden vele andere overwinningen.Een aantal van deze zeeslagen, waaronder de Tocht naar Chatham, komt ook terug in deze film van regisseur Roel Reiné. Daar werden onder andere opnames voor gemaakt met zeilschepen op het Markermeer. Ook de begrafenis van De Ruyter in Amsterdam is in beeld gebracht voor de film.

Natuurlijk ontbreekt de machtigste man van de Republiek in die tijd, raadspensionaris Johan de Witt (gespeeld door Barry Atsma), niet. Michiel de Ruyter wordt gespeeld door Frank Lammers en die van zijn (derde) vrouw Anna van Gelder door Sanne Langelaar.
Andere belangrijke historische figuren die een rol hebben in de film: Jan van Brakel (Lukas Dijkema), Cornelis Tromp (Hajo Bruijns), Willem III (Egbert-Jan Weeber), King Charles II (Charles Dance), Engel de Ruyter (Nils Verkooijen), Franse admiraal Abraham Duquesne (Filip Peeters), Willem Joseph Baron van Ghent (Tygo Gernandt), Cornelis de Witt (Roeland Fernhout).

Over het leven van Michiel de Ruyter zijn al vele boeken verschenen. Deze zijn te koop in de shop.

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Tocht naar Chatham