Marineschepen.nl
 
   
 

Zesduizendste exemplaar van 'In het diepste geheim' verkocht


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 25-01-2018 | Laatst aangepast: 25-01-2018


Eerder deze week is het zesduizendste exemplaar van het boek 'In het diepste geheim' verkocht. Het boek, dat vorig jaar juni verscheen, beschrijft voor het eerst uitgebreid de geheime Nederlandse onderzeebootoperaties tijdens de periode 1968-1991.

Tonijn marinemuseum
Museumonderzeeboot Tonijn in Den Helder, de onderzeeboot die de meeste geheime operaties heeft gedaan. Inzet: de omslag van 'In het diepste geheim'. (Foto: Jaime Karremann/ Marineschepen.nl)

Van juni 2017 t/m januari 2018 is het boek 'In het diepste geheim' (inmiddels meer dan) zesduizend keer over de (virtuele) toonbank gegaan. Momenteel wordt de derde druk verkocht.Verreweg de meeste exemplaren zijn verkocht door Bol.com, de cijfers lieten bovendien zijn dat behalve boekhandels in Noord-Holland (KM) en Rotterdam (haven en RDM), vooral boekenwinkels in Den Haag (Defensie, Tweede Kamer, ambassades) veel exemplaren verkochten.
Het boek ligt overigens nog altijd in diverse winkels en is uiteraard te koop via Marineschepen.shop. Ook is het boek een gewild item in de museumwinkel van het Marinemuseum, waar de Tonijn -een van de hoofdrolspelers- te bezichtigen is.

'In het diepste geheim' werd op 21 juni 2017 uitgebracht. Toen was er al de nodige aandacht geweest voor het boek. Onder andere het NOS Achtuurjournaal, het Algemeen Dagblad, NPO Radio 1 en TPO.nl besteedden uitgebreid aandacht aan het nieuws over de Nederlandse onderzeebootoperaties. Daarna volgden diverse andere media, waaronder Hart van Nederland.
Het boek werd positief ontvangen en kreeg van Elsevier vier sterren.

Henk Boomstra
(Illustratie: Henk Boomstra)Vertaling
Vanuit de internationale onderzeebootgemeenschap kwamen regelmatig vragen binnen over een vertaalde versie. Sinds september 2017 wordt door meerdere vertalers gewerkt aan een Engelse vertaling van 'In het diepste geheim', met als titel 'In deepest secrecy'. Reeds in november werd een symbolisch eerste exemplaar overhandigd tijdens de NIDV-symposium. De vertaling heeft echter vertraging opgelopen. Wanneer dit boek te koop zal zijn is nu nog niet bekend, maar het ziet er naar uit dat de drukker in februari aan de slag kan.Belangrijk
De goedlopende verkoop van 'In het diepste geheim' is van belang voor het voortbestaan van Marineschepen.nl. Zoals vorig jaar al werd vermeld is dat namelijk onzeker. De verkoop heeft er voor gezorgd dat Marineschepen.nl in 2017 niet in gevaar is geweest en ge´nvesteerd kon worden in verschillende initiatieven, waaronder de vertaling en herdrukken, maar ook in nieuwe initatieven waar nu helaas nog niet veel over gezegd kan worden.

Met de aanschaf van het boek hebben dus velen bijgedragen aan het behoud van Marineschepen.nl. Waarvoor veel dank!comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Meer over het boek