Marineschepen.nl
 
   
 

Zweedse video vanaf de Johan de Witt


Bericht geplaatst: 05-02-2015
Laatst aangepast: 05-02-2015


Zr.Ms. Johan de Witt is al bijna twee weken onderweg naar de wateren rond SomaliŽ in verband met de anti-piraterijmissie Atalanta. Behalve de Zweedse schout-bij-nacht en zijn staf is ook een heus Zweeds combat camerateam aan boord, dat een mooie video maakte van de eerste periode aan boord van de Johan de Witt.

Johan de Witt
Still van de video. Zr.Ms. Johan de Witt gedokt voor de kust van Malta, met op de voorgrond een Zweedse CB-90. (Beeld: Combat camera Zweedse marine)

Het Nederlandse LPD is op dit moment in het oosten van de Middellandse Zee bezig met de laatste trainingen de missie. Daarna wordt afgebogen richting het Suezkanaal en het operatiegebied.

Aan boord van Zr.Ms. Johan de Witt bevindt zich een divers en internationaal gezelschap. Behalve de Nederlandse bemanning van het schip is de staf van de Zweedse schout-bij-nacht Jonas Haggren aan boord. Haggren zal vanaf het LPD de leiding hebben over de anti-piraterijmissie Atalanta van de Europese Unie.Daarnaast hebben de Zweden twee AgustaWestland A109 helikopters (Hkp 15 in het Zweeds) en twee CB90 combat boats, inclusief crews, aan boord. Eerder was op Marineschepen.nl al te lezen dat deze eenheden met HMS Belos vanuit Zweden naar Den Helder werden verscheept. Gelukkig hebben de Zweden ook een zogenaamd combat camerateam mee, dat deze missie mooi in beeld kan brengen. En laten ze nu al een eerste film online hebben staan!


De eerste video van het Zweedse combat camerateam belooft veel goeds.

De film van het combat camerateam is helaas in het Zweeds, zonder ondertiteling. Maar de beelden zijn fraai en geven een idee van de voorbereiding en het materieel dat de Zweden hebben meegenomen.

Hopelijk volgt snel meer van ze en hopelijk wel met ondertiteling voor het internationale thuisfront.

Berichten vanaf de Johan de Witt zijn in het Nederlands te volgen via de Facebookpagina van het schip.comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Zr.Ms. Johan de Witt
Zweeds materieel op de JWIT