Marineschepen.nl
 
   
 

Ex-Hr.Ms. Van Kinsbergen naar schip in nood gestuurd


Bericht geplaatst: 29-12-2014
Laatst aangepast: 29-12-2014 16:20 uur


Het Griekse fregat HS Navarinon is naar het in nood verkerende vrachtschip Blue Sky M gestuurd. Aan boord van het koopvaardijschip zouden 600 migranten zijn Ún gewapende mensensmokkelaars. Het S-fregat was van 1980 tot 1995 in Nederlandse dienst als Hr.Ms. Van Kinsbergen.

navarinon
HS Navarinon. (Foto: Griekse marine)

Vanmiddag ontvingen Italiaanse autoriteiten een noodsignaal vanaf de Blue Sky M dat voor de kust van Corfu vaart. Het bericht zou zijn gekomen vanaf een mobiele telefoon. Volgens Griekse officials zouden 600 migranten aan boord zijn. Ook vermoeden de autoriteiten dat gewapende mannen zich aan boord zouden bevinden.Daarop zijn speciale eenheden richting de Blue Sky M gestuurd, evenals het fregat HS Navarinon. Het S-fregat was in de buurt in verband met de ramp met de veerboot Norman Atlantic. De Navarinon heeft een S-70 Aegean Hawk helikopter aan boord.

De Navarinon staat in Griekenland in de spotlights. Voor het schip naar de Norman Atlantic werd gestuurd was het S-fregat in het nieuws omdat de Griekse minister van Defensie had meegevaren tijdens een patrouille. (Zie hier de beelden). En begin december werd een 45 minuten lange docu uitgezonden over het S-fregat.


24 uur aan boord van de Navarinon.comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Norman Atlantic in nood
S-fregatten