Marineschepen.nl
 
   
 

Vooruitblik Wereldhavendagen 2017


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 29-08-2017 | Laatst aangepast: 29-08-2017


Vanaf aanstaande vrijdag 1 september t/m zondag 3 september vinden de Wereldhavendagen in Rotterdam plaats. De Koninklijke Marine pakt weer groot uit met maar liefst zeven schepen en natuurlijk het Korps Mariniers. Op donderdag zal tevens de inmiddels bekende Johan de Witt Conferentie worden gehouden.

WHD
Zr.Ms. Karel Doorman afgemeerd in Rotterdam tijdens de Wereldhavendagen 2015. (Foto: Defensie)

Vanaf vrijdag zijn de twee grootste publiektrekkers van de afgelopen Marinedagen te bezoeken in Rotterdam: onderzeeboot Zr.Ms. Bruinvis en het grootste schip van de marine Zr.Ms. Karel Doorman. Overigens zal de Doorman vrijdag vanaf 13:00 uur open zijn voor publiek, alle andere schepen vanaf 10:00 uur.Het Korps Mariniers heeft al sinds jaar en dag een nauwe band met Rotterdam en is zoals in voorgaande jaren weer aanwezig met een 'mariniersdorp' aan de Parkkade, waar veel te zien en vooral te beleven valt. Natuurlijk zal het Korps Mariniers diverse spectaculaire demonstraties geven op de Maas en zijn duikers actief in de duiktank.

Behalve de Karel Doorman en de Bruinvis, zijn ook het Luchtverdediging- en Commandofregat Zr.Ms. Tromp, patrouilleschip Zr.Ms. Holland, mijnenjager Zr.Ms. Willemstad, duikvaartuig Cerberus en de nieuwe sleepboot Waddenzee te bezoeken.Indrukwekkende line-up Johan de Witt Conferentie
Voorafgaand aan de opening van de Wereldhavendagen, heeft op 31 augustus de inmiddels welbekende Johan de Witt Conferentie plaats. Deze staat volledig in het teken van de dreiging uit Rusland. Voor dit onderwerp zijn een aantal internationale sprekers uitgenodigd. Zo zal ambassadeur van Litouwen, Darius Semaska, vertellen over de Russische dreiging in Litouwen. Voormalig generaal van de United States Marine Corps John R. Allen en de voormalige baas van de Britse marine (First Sealord) admiraal b.d. Sir George Zambellas vertellen over Russische invloeden vanuit hun optiek.

Professor Julian Lindley-French, vice-president Atlantic Treaty Organization, gaat in op de strategische context aan de hand van de Gerasimov doctrine. Deze doctrine zag in 2013 het licht toen de Russische generaal Valery Gerasimov een rapport publiceerde over hybride oorlogvoering, een oorlogvoering waarin behalve militaire middelen worden gecombineerd met technologische, informatie, diplomatieke, economische en andere middelen. Dit werd met succes toegepast in onder andere Oekra´ne.

De conferentie is inmiddels uitverkocht. Marineschepen.nl zal verslag doen van de bijeenkomst.

Na de Johan de Witt Conferentie wordt aan boord van Zr.Ms. Karel Doorman de Wereldhavendagen geopend.comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen