Marineschepen.nl
 
   
 

Sea Patrol seizoen 1

Bookmark and Share
Recensie datum: 11-11-2009


"A major new action drama series, set in the tropical waters of Australia. "

Sea patrol laat de avonturen en het dagelijks leven zien van de bemanning van HMAS Hammersley. Deze patrouilleboot van de Amidaleklasse wordt door de Australische marine ingezet om de uitgestrekte wateren van Australie te bewaken. De bemanningsleden belanden in de meest uiteenlopende situaties, maar typische marinesituaties: van jacht op moordenaars tot het redden van drenkelingen op zee.Mensen met ervaring bij de Koninklijke Marine zullen veel herkennen in de serie. Soms zijn zaken wat stereotiep neergezet. Zo is de hierarchie zeker bij kleine eenheden zoals een patrouilleboot niet zo sterk als hier wordt gepresenteerd en worden nieuwkomers niet voortdurend in de maling genomen; maar aan de andere kant is het bij de Australische marine misschien net iets anders dan we in Nederland gewend zijn. Daar staat echter een groot aantal heel treffende momenten tegenover. Heel herkenbaar is bijvoorbeeld het contact en het verschil in wensen tussen de technische dienst (onderhoud, varen op 1 diesel) en de brug (alle motoren beschikbaar houden, onderhoud komt niet op het juiste moment).

De acteerprestaties van een enkeling zorgen af en toe voor een beetje verbazing, maar daar blijft het ook bij. De serie is boeiend, spannend en informatief. Overall geeft het een goed beeld van het leven aan boord van een marineschip. Een uitstekende serie die je het liefst in één ruk uit wil kijken!In Australie is de serie dan ook een succes. De verwachtingen waren hooggespannen (mede door het hoge budget), en werden waargemaakt. Vooral het eerste seizoen werd gewaardeerd en 1,5 miljoen mensen keken. Inmiddels is dat wat afgezakt, nu aan het 4e seizoen is begonnen.Sea Patrol bestaat uit 13 delen, die op zich los van elkaar staan, maar worden toch verbonden door een rode draad. De serie wordt ook in België uitgezonden.
Afleveringen:

1. Welcome Aboard
2. What Lies Beneath
3. Ghosts of Things Past
4. Irukandji
5. Under the Radar
6. Precious Cargo
7. Rescue Me
8. Through the Storm
9. Under the Hammer
10. Damage Control
11. Chinese Whispers
12. Deep Water
13. Cometh the Hour Waardering: Aanrader

Cast:Saskia Burmeister, John Batchelor, David Lyons, Matthew Holmes, Lisa McCune, Jay Ryan, Kristian Schmid, Ian Stenlake, Jeremy Lindsay Taylor, Steve Bisley
Regisseur: Geoff Bennett, Chris Martin-Jones en Ian Barry
Filmmaatschappij: Paramount Pictures
Jaar: november 2008
Taal: Engels
Duur: 536 minuten
4 DVD'sKlik hieronder als u geïnteresseerd bent in de serie (Bol):
Sea Patrol - Seizoen 1
Sea Patrol - Seizoen 1
Saskia Burmeister
Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Reviews
Boeken
Films
Games

Gerelateerde artikelen
Aandacht voor onderzeeboten