Het boek 'In het diepste geheim'


Laatst aangepast: 01-07-2017

Sinds 21 juni 2017 is het boek 'In het diepste geheim', geschreven door Jaime Karremann, te koop. In dit boek worden voor het eerst de geheime inlichtingenoperaties van de Nederlandse onderzeeboten van 1968 tot 1991 uitgebreid beschreven. Tijdens de Marinedagen is het boek te koop bij de auteur in de tent van de Onderzeedienst.


Links: periscoopfoto gemaakt door Hr.Ms. Zwaardvis in 1977 van twee marineschepen en een onderzeeboot van de Sovjet-Unie, tijdens een geheime operatie in de Middellandse Zee. Rechts het boek.

bestelknop


Nederlandse spionage-operaties
De zes Nederlandse onderzeeboten verzamelden tijdens de Koude Oorlog in het geheim inlichtingen over de marine van de Sovjet-Unie. Slechts een handjevol mensen buiten de Koninklijke Marine was van deze operaties, die niet onder de NAVO vielen, op de hoogte.

In het diepste geheim beschrijft voor het eerst deze zeer geheime operaties uitgebreid en gedetailleerd. Aan de hand van interviews en archiefonderzoek onthult Jaime Karremann hoe de Nederlandse onderzeeboten van de ijskoude Noordelijke IJszee tot het ondiepe zeegebied bij Egypte onopgemerkt Sovjetschepen achtervolgden, fotografeerden, afluisterden en soms tot op een meter naderden.

In het diepste geheim gaat over mensen, boten en vooral over heel veel nooit eerder openbaar gemaakte onderzeese avonturen. Het boek leest als een thriller, de beschreven spanning, angst, mislukkingen en successen, zijn echt.


Overhandiging van het eerste exemplaar aan KTZ Herman de Groot, Groepsoudste Onderzeedienst, in het Marinemuseum. (Foto: @Cde_OZD, Leen Klein)

Achtergrond boek
Aan het boek is door de auteur 2,5 jaar gewerkt. Er was nauwelijks budget en geen (financiŽle) steun van derden. Twee uitgevers wezen eind 2016 de plannen voor het boek af, een derde uitgever was enthousiast maar kon het boek pas in het najaar van 2017 publiceren. In verband met de viering van 111 jaar Onderzeedienst op 21 juni 2017, is het boek toen volledig uitgegeven door de auteur zelf onder de naam van Marineschepen.nl.

Wie hebben aan het boek meegewerkt?
Redactie: drs. Femke Meijer/ Doppen Tekstredactie
Vormgeving omslag: Claudio Encina/ Manoverboord.eu
Vormgeving kaartjes: Cas Fijen/ fijen designs
Vormgeving binnenwerk: JoŽl Hijkoop/ BoekenGilde
Drukker: BoekenGilde
PR: Marianne de Bruijn/ De BruijnPR
Handling en verzending bestellingen Marineschepen.shop: Hexspoor e-fulfilment
Uitgever: BWV Media | Marineschepen.nl

Inhoudelijk o.a. (voor uitgebreid dankwoord en bronvermelding zie boek): oud-bemanningsleden en oud-commandanten van onderzeeboten, Nationaal Archief, Traditiekamer Onderzeedienst, Nederlands Instituut voor Militaire Historie, Marinemuseum.

Inkijkexemplaar
Van In het diepste geheim is een inkijkexemplaar beschikbaar. De eerste tien pagina's zijn hier te downloaden.


Voorbeeldpagina's uit het boek, dat behalve veel nieuwe informatie ook een aantal foto's bevat. Het boek beschrijft meer dan 10 nooit eerder beschreven geheime Nederlandse operaties, maar ook komt het leven aan boord kort aan bod.

Nieuwsbrief
Als eerste meer weten over het boek? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief.De ingevulde gegevens worden alleen gebruikt voor de nieuwsbrief van 'In het diepste geheim'. De gegevens worden niet gedeeld met derden, zij worden in een beveiligde omgeving opgeslagen van het Nederlandse bedrijf Laposta. Afmelden kan op ieder moment middels een link in de nieuwsbrief.
Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:
Twitter
Facebook
Flickr
Copyright
Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Menu - In het diepste geheim

Gerelateerde artikelen
Hoe een NL onderzeeboot een VS vliegdekschip 'torpedeerde'