Marineschepen.nl
 
   
 

Het boek 'In het diepste geheim'


Laatst aangepast: 20-07-2021

Het boek 'In het diepste geheim', geschreven door Jaime Karremann, beschrijft voor het eerst de geheime inlichtingenoperaties van de Nederlandse onderzeeboten van 1968 tot 1991 uitgebreid.


Links: periscoopfoto gemaakt door Hr.Ms. Zwaardvis in 1977 van twee marineschepen en een onderzeeboot van de Sovjet-Unie, tijdens een geheime operatie in de Middellandse Zee. Rechts het boek.

bestelknop


Nederlandse spionage-operaties
Slechts een handjevol mensen buiten de Koninklijke Marine wist dat Nederlandse onderzeeboten heel regelmatig schepen en onderzeeboten van de Sovjet-Unie volgden, afluisterden, fotografeerden en filmden. Deze operaties, die niet onder de NAVO vielen, werden uitgevoerd door zes Nederlandse onderzeeboten in de Atlantische Oceaan tot aan de kustwateren van Egypte.In het diepste geheim beschrijft voor het eerst deze zeer geheime operaties uitgebreid en gedetailleerd. Aan de hand van interviews en archiefonderzoek onthult Jaime Karremann hoe de Nederlandse onderzeeboten te werk gingen, waarbij de boten de Sovjets soms op enkele meters naderden.

Het boek In het diepste geheim gaat over mensen, boten en vooral over heel veel nooit eerder openbaar gemaakte onderzeese avonturen. Het boek leest als een thriller, de beschreven spanning, angst, mislukkingen en successen, zijn echt.


Overhandiging van het eerste exemplaar aan KTZ Herman de Groot, Groepsoudste Onderzeedienst, in het Marinemuseum op 20 juni 2017. (Foto: @Cde_OZD, Leen Klein)

Media
Er was heel veel en heel lang media-aandacht voor de onderzeebootoperaties (en het boek). O.a. Algemeen Dagblad, NOS Achtuurjournaal, SB6 Hart van Nederland, Omroep West, Follow The Money.

Nieuws BV
Interview met Jaime Karremann en KTZ b.d. Driekus Heij bij Radio 1

Voor meer Marineschepen.nl in de media, zie hier.

Kritieken
In het diepste geheim werd goed ontvangen. Elsevier gaf het boek vier sterren en ook de recensies van lezers op Bol.com waren positief. In een jaar tijd werden 7.000 exemplaren verkocht. Zie voor een media overzicht ook deze pagina in de webshop.
De reacties op het boek waren mede aanleiding voor een 'fictie-vervolg', genaamd Orka.


In het diepste geheim stond in de Bestseller Top 60 en werd vermeld in Trouw naast niet de minste boeken. (Bron: Trouw)

Wie hebben aan het boek meegewerkt?
Redactie: drs. Femke Meijer/ Doppen Tekstredactie
Vormgeving omslag: Claudio Encina/ Manoverboord.eu
Vormgeving kaartjes: Cas Fijen/ fijen designs
Vormgeving binnenwerk: JoŽl Hijkoop/ BoekenGilde
Drukker: BoekenGilde
PR: Marianne de Bruijn/ De BruijnPR
Handling en verzending bestellingen Marineschepen.shop: Hexspoor e-fulfilment
Uitgever: BWV Media | Marineschepen.nl

Inhoudelijk o.a. (voor uitgebreid dankwoord en bronvermelding zie boek): oud-bemanningsleden en oud-commandanten van onderzeeboten, Nationaal Archief, Traditiekamer Onderzeedienst, Nederlands Instituut voor Militaire Historie, Marinemuseum.

Inkijkexemplaar
Van In het diepste geheim is een inkijkexemplaar beschikbaar. De eerste tien pagina's zijn hier te downloaden.


Voorbeeldpagina's uit het boek, dat behalve veel nieuwe informatie ook een aantal foto's bevat. Het boek beschrijft meer dan 10 nooit eerder beschreven geheime Nederlandse operaties, maar ook komt het leven aan boord kort aan bod.

Te koop
Het boek is te koop via Marineschepen.shop, Bol.com en in diverse boekhandels.

Inmiddels is de zevende druk verschenen en zijn er meer dan 10.000 exemplaren verkocht van 'In het diepste geheim'.

bestelknopMarineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Menu - In het diepste geheim

Gerelateerde artikelen
Onderzeebootthriller 'Orka'