Marineschepen.nl
 
   
 

Blog 1 bootjesreis 2015


Bericht geplaatst: 05-10-2015

Zoals ieder jaar gaan de kersverse adelborsten in het najaar naar zee voor hun eerste kennismaking met de Koninklijke Marine. Dit jaar gaan de aanstaande marineofficieren mee met Zr.Ms. De Ruyter richting Bergen, Noorwegen. En net als vorig jaar houden zij hun avonturen bij middels een blog op Marineschepen.nl!


Archieffoto van Zr.Ms. De Ruyter. (Foto: Defensie)

Dag 1 - Introductiedag
Vandaag was het dan eindelijk zoverů na een intensieve periode op Texel en de korpsintroductie op het KIM gaan we vandaag opů Bootjesreis!
Via dit dagelijkse blog zullen wij, aspirant officieren Logistieke Dienst, jullie op de hoogte houden van onze werkzaamheden en avonturen.

Na in de ochtend tas inpakken, goed lunchen en nog even sporten werden we om 15:30 opgehaald door de divisiechef om gezamenlijk naar Zr. Ms. De Ruyter (Luchtverdedigings- en Commandofregat) te gaan. Dit fregat zal tijdens onze bootjesreis verschillende oefeningen uitvoeren om aan te tonen dat het schip er operationeel gereed voor is om ingezet te worden.Aan boord aangekomen werden we vriendelijk ontvangen door de commandant van het schip kapitein-luitenant ter Zee W.S. Vooijs, door de Eerste Officier, de Chef der Equipage en door onze scheepsbegeleider. Na aankomst werden we naar onze hutten gebracht om onze spullen weg te zetten en was het tijd voor onze eerste avondmaaltijd in het 'Caf'. In het Caf eten alle manschappen [matrozen en mariniers, JK] en wij als adelborsten tijdens onze bootjesreis.


In de stafruimte van Zr.Ms. De Ruyter worden de adelborsten gebrieft. (Bron: NLDA)

Deze indeling geeft ons de mogelijkheid om snel en goed te mixen met de vaste bemanning. Tijdens het eten kunnen we ze vragen stellen en gezellig kletsen. De onderofficieren en officieren eten in hun eigen eetverblijven. 's Ochtends eten we brood, in de middag is er een warme maaltijd en 's avonds is er een broodmaaltijd met een snack. Na het eten kregen wij een korte rondleiding door het schip waarbij we de belangrijkste ruimten gezien hebben. Denk hierbij aan de officiersverblijven, het kombuis, bureau administratie, sportmogelijkheden en het helikopterdek.Komende dagen wordt het nog een leuke uitdaging om de weg te vinden op het schip, aangezien we hier nog vreemd zijn. Gelukkig kunnen we de vaste bemanning altijd om hulp vragen. Het doel van deze bootjesreis is om een beeld te vormen van de verschillende dienstvakken en hun dagelijkse werkzaamheden op een schip, in ons geval een LCF. Na de rondleiding hebben we een interessante voorlichting gehad over wat ons de komende weken te wachten staat. Zo gaan we met alle dienstvakken een of twee dagen mee lopen, zijn er verschillende oefeningen zoals varende systeem beproevingen, is er een kustwacht DEMO en een VIP-vaardag. En over een week of twee brengen we zelfs een havenbezoek aan Bergen, Noorwegen!

Blijf onze reis volgen, en mocht u iemand kennen die dit ook interessant zou vinden, schroom niet om te delen!

Adelborst Logistieke Dienst - Francis

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Dossiers

Gerelateerde artikelen
Alle blogs bootjesreis 2015
Alle blogs bootjesreis 2014

Zr.Ms. De Ruyter