Marineschepen.nl
 
   
 

De bakkerij - blog 7 bootjesreis 2015


Bericht geplaatst: 15-10-2015

Adelborsten Technische Dienst zijn aan boord van Zr.Ms. De Zeven ProvinciŽn voor hun kennismaking met de marine. De Zeven doet mee met de Britse oefening Joint Warrior en heeft daarna de hoofdrol in de bijzondere At Sea Demonstration 2015. Adelborst Pieters blogt dit keer over een heel andere kant van het fregat: de bakkerij.


De bakkerij aan boord van Zr.Ms. De Zeven ProvinciŽn. (Foto: Jaime Karremann/ Marineschepen.nl)

Brood en taarten bakken
Vandaag was het bakken. Ik liep bij de bakker mee en moest dan ook lekker vroeg opstaan. Om 5:30 moest ik er zijn. Ook al klinkt dat erg vroeg, uiteindelijk valt het best wel mee. Persoonlijk merk ik dat je gevoel voor tijd hier aan boord verandert, vooral als je niet veel op de brug meeloopt. Er zitten bijna geen ramen in het schip waardoor je dus ook geen licht van buiten ziet. Ik mis dan vaak ook persoonlijk het verstrijken van tijd. Zo is het 8 uur en opeens is het tijd om te lunchen rond 12 uur. Daarom valt het wel mee want je kan makkelijk om 19 uur gaan slapen en dan 5:30 opstaan. Je draait dan een normale dag alleen dan verschoven.Het grootste genot van mee lopen met de bakker, vind ik de geur. 's Morgens vroeg de verse geur van gebakken brood. Het is nog een speciale dag ook. Ik heb samen met de bakker twee mooie taarten mogen versieren voor de twee jarigen, waarvan een voor onze eigen groep die een jarige bevatte. Wanneer er iemand aan boord jarig is wordt er een taart uitgereikt door de commandant.Ik heb tot nu toe meegelopen bij de Logistieke Dienst en kunnen genieten van verschillende taken aan boord, van opslag tellen en beheren, tot de administratie van het schip (wie is er aan boord, wie niet, wie is van de vaste bemanning, etc.) Door deze verschillende taken leer je ook steeds verschillende mensen kennen. Het is dan ook heel interessant om mee te maken wat het schip draaiend houdt en wie het draaiende houdt.

Er is nog veel naar uit te kijken. In mijn geval ga ik later mee lopen met de Operationele Dienst en zal ik mee gaan kijken op de brug. In de laatste weken, wat voor mij het leukst is, zal ik meedraaien met de Technische Dienst.
Ik hoop jullie hiermee weer wat verteld te hebben en geniet van de rest dat nog komt :)

Adelborst Pieters

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Dossiers

Gerelateerde artikelen
Alle blogs bootjesreis 2015
Alle blogs bootjesreis 2014

Zr.Ms. De Zeven ProvinciŽn