Marineschepen.nl
 
   
 

Een dag vol presentaties en onderhoud - blog 8 bootjesreis 2015


Bericht geplaatst: 16-10-2015

Adelborsten Technische Dienst zijn aan boord van Zr.Ms. De Zeven ProvinciŽn voor hun kennismaking met de marine. De Zeven doet mee met de Britse oefening Joint Warrior en heeft daarna de hoofdrol in de bijzondere At Sea Demonstration 2015. Michel vertelt wat hij vandaag heeft gedaan: meehelpen met onderhoud en presentaties bijwonen.


Werkzaamheden aan het dek van Zr.Ms. De Zeven ProvinciŽn. (Foto: Jaime Karremann/ Marineschepen.nl)

Voorbereidingen
Na het ochtendritueel, het opfrissen, scheren en het ontbijten, heb ik vandaag meegelopen bij sector support. Op de werkplaats van de technische dienst heb ik kennisgemaakt met de matroos met wie ik deze dag meeloop. De werkzaamheden die wij verricht hebben, dienen als voorbereiding voor het Halloweenfeest die hier volgende week aan boord wordt gehouden.In de hangaar van De Zeven ProvinciŽn hebben wij het rijdende platform, waarmee de helikopter in- en uit de hangaar kan worden verplaatst, afgeschermd zodat het niet beschadigd kan worden door het feest dat in de hangaar plaatsvindt. De lier van dit rijdende platform, die in een andere ruimte staat, was ook toe aan een onderhoudbeurt. Er is een begin gemaakt met het onderhouden van dit liersysteem.

Als onderbreking van de ochtendwerkzaamheden, hebben alle adelborsten een bijzondere presentatie gehad van de Chief of Staff hier aan boord. Hij heeft in de presentatie kort en bondig verteld over de geschiedenis, doel en de totstandkoming van deze [Joint Warrior] oefening. Daarnaast heeft hij ook verteld over zijn eigen carriŤre.

Na de presentatie is het tijd voor lunch. Deze dag mocht ik met drie andere adelborsten zitten aan tafel bij de commandant en commandeur. Ze hebben ons hiervoor uitgenodigd om kennis te maken met ons adelborsten, gepaard met het vragen naar onze motivaties om bij de Koninklijke Marine te komen. Ook hebben ze hun loopbaan binnen de KM met ons gedeeld. Het eten was trouwens ook niet verkeerd.Na de lunch ben ik samen met de matroos verder gegaan aan het onderhoud van de lier van het helikopter platform. Na het invetten was het enige wat nog restte het schoonmaken en het wegpoetsen van de lelijke plekjes op het frame. Na deze laatste klusjes was het alweer tijd voor de volgende presentatie. Ditmaal werd de presentatie gehouden door een overste, die zeer betrokken is bij de komende oefeningen aan boord. Hij vertelde nog uitgebreider dan vanochtend wat er allemaal aan vooraf is gegaan. Zo krijgen we veel meer een idee van hoe zaken tot stand komen en wat de achtergrond is van wat er hier aan boord gebeurt.

Adelborst Michel

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Dossiers

Gerelateerde artikelen
Alle blogs bootjesreis 2015
Alle blogs bootjesreis 2014

Zr.Ms. De Zeven ProvinciŽn