Marinefoto Maandag 11

Bookmark and Share
Laatst aangepast: 13-12-2010

Marinefoto maandag
Petten van vlagofficieren tijdens de 19th Biennial International Sea Power Symposium. (Foto: US Navy)

Hoge petten
Hoe hoger de rang hoe meer bladeren op de pet. Dat geldt voor nagenoeg iedere marine en dat blinkende goud was goed te zien op een tafel die achter in een congreszaal stond met daarop bijna 100 petten van admiraals, en generaals van de mariniers (zoek de pet met een rode streep!).

Sinds 1969 organiseert de US Navy het Biennial International Sea Power Symposium. Dit symposium is voor de chiefs of navies wereldwijd - u en ik zijn niet uitgenodigd. In 2009 (toen deze foto werd gemaakt) waren de hoogste bazen van marines uit meer dan 100 landen naar Newport gekomen om met elkaar te praten over de strijd en veiligheid op en vanuit zee. Heel interessant en belangrijk, maar -kijk nog eens naar die tafel- zoveel hoog marinegoud zie je niet vaak bij elkaar.
Klik hier voor eerdere Marinefoto Maandagen.

Wat is Marinefoto Maandag?
Iedere maandag staat een briljante, super bijzondere, heel vreemde of zeldzame marinefoto in de spotlights. Of een gewone foto met een bijzonder verhaal erachter. Dat kan een foto zijn uit het heden of verleden. Zolang het maar over de marine gaat!

Heb je zelf foto's, tips of ideeen? Mail ze naar ons! Als je foto's mailt verklaar je deze voorwaarden hebben gelezen en akkoord te zijn.Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:
Twitter
Facebook
Flickr
Copyright
Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Marinefoto Maandag overzicht

Gerelateerde artikelen
Rangen bij de marine
Marine uniformen