Marinefoto Maandag 14

Bookmark and Share
Laatst aangepast: 17-01-2011

Marinefoto maandag
USS Taurus op volle snelheid

Vliegend zeepaard
Van 1977 tot 1993 stoven zes draagvleugel patrouilleboten over de zeeën. Deze scheepsklasse van de Amerikaanse marine was vernoemd naar Pegasus, het vliegende paard uit de Griekse mythologie.

De fast patrolboats -zoals dit type officieel heet- hadden een topsnelheid van maar liefst 48 knopen (89 km/ u): sneller dan de snelste fregatten. Daarnaast waren ze voor hun omvang zwaar bewapend. Want met 8 Harpoons tegen oppervlakte schepen (bereik 110 km) en een 76mm Oto Melara dat 100 schoten per minuut kon vuren, kon deze mythologische klasse enorme schade uitrichten. Voor wat betreft oppervlakteoorlogvoering deden ze niet onder voor een fregat, terwijl ze slechts 41 meter lang waren.Helaas waren er veel problemen tijdens de bouw en zijn er slechts 6 van dit ras op zee verschenen. Uitsterving volgde begin jaren '90 doordat de US Navy ze niet vond passen in de strategie.

Klik hier voor eerdere Marinefoto Maandagen.

Wat is Marinefoto Maandag?
Iedere maandag staat een briljante, super bijzondere, heel vreemde of zeldzame marinefoto in de spotlights. Of een gewone foto met een bijzonder verhaal erachter. Dat kan een foto zijn uit het heden of verleden. Zolang het maar over de marine gaat!

Heb je zelf foto's, tips of ideeen? Mail ze naar ons! Als je foto's mailt verklaar je deze voorwaarden hebben gelezen en akkoord te zijn.Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:
Twitter
Facebook
Flickr
Copyright
Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Marinefoto Maandag overzicht

Gerelateerde artikelen
Chinese Fast Patrolboats