Marineschepen.nl
 
   
 

Marinefoto Maandag 9

Bookmark and Share
Laatst aangepast: 29-11-2010

Marinefoto maandag
Twee Chinese Type 022 fast missile attack craft.

Blauwe waas
Je kan veel van de Chinezen zeggen, maar de designer die ze een aantal jaar terug hebben aangetrokken doet zijn werk goed. Hier een foto van twee Type 022 Houbein klasse fast missile attack craft. Deze snelle (meer dan 36 knopen) en zwaar bewapende schepen hebben een mooi patroon dat op afstand grote gelijkenis vertoond met een Chinese vaas. Pardon? Ja, een Chinese vaas.Wellicht is de bedoeling dat het bij de vijand als volgt gaat:
Uitkijk: "Officier van de wacht, uitkijk."
Off vd W: "Uitkijk, come in."
Uitkijk: "Op rood 40, 1000 yards iets dat lijkt op een Chinese vaas."
Off vd W: "Aye, begrepen. Zeilen, niet op letten."

En voor je het weet heb je ineens een Yingji-82 SSM (CSS-N-8 Saccade) die met Mach 1,6 de midscheeps in komt denderen. Gelet op dit soort trucs is het niet gek dan Nederland gaat samenwerken met China, zoals eind november werd aangekondigd. Dus mocht je een keer op zee Delfts blauw porselein tegenkomen... weet je van wie de tip komt.

Nog wat korte info over de Houbei klasse. Het eerste schip is in 2004 te water gelaten. Zoals gezegd is de bewapening fors: 8 Yingji-82 SSM (CSS-N-8 Saccade) tegen schepen of 8 Hongniao kruisvluchtwapens tegen landdoelen, 12 QW MANPAD raketten tegen luchtdoelen en 1 KBP AO-18 30 mm snelvuur kanon (in actie op de foto).
Dankzij een romp in catamaran vorm kunnen ze hoge snelheden bereiken, en dan is eerder sprake van een blauwe waas.Klik hier voor eerdere Marinefoto Maandagen.

Wat is Marinefoto Maandag?
Iedere maandag staat een briljante, super bijzondere, heel vreemde of zeldzame marinefoto in de spotlights. Of een gewone foto met een bijzonder verhaal erachter. Dat kan een foto zijn uit het heden of verleden. Zolang het maar over de marine gaat!

Heb je zelf foto's, tips of ideeen? Mail ze naar ons! Als je foto's mailt verklaar je deze voorwaarden hebben gelezen en akkoord te zijn.Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Marinefoto Maandag overzicht

Gerelateerde artikelen
Amerikaanse Fast Patrolboat
Zingend voorwaarts
Boek Chinese marine