Marinefoto Maandag 19

Bookmark and Share
Laatst aangepast: 21-02-2011

Marinefoto maandag
Je zou zomaar kunnen denken dat dit een lijfstraf is, waarbij de ongelukkige met stoel en al kopje onder gaat.

Franse troon
Midden op zee overstappen van het ene marineschip naar het andere is niet altijd even makkelijk. Eén van de mogelijkheden is om dat te doen middels een bevoorrading op zee met het lichte lastentuig. Bij de Nederlandse marine -en veel andere marines- krijgt de persoon die overgezet wordt een band onder z'n oksels en gaat al bungelend -soms met natte voeten- naar de overkant.De Franse marine heeft echter mogelijkheden voor meer comfort. Daar zit je in een leren stoel met afdakje hoe het water met 15 knopen onder je door stroomt. Terwijl je nadenkt over hoe je zo snel mogelijk de blauwe band om je middel kunt losmaken als je met stoel en al kopje ondergaat, kijk je naar rechts precies in de lens van een fotograaf die je treurige glimlach vastlegt.

Overigens heeft de Nederlandse marine een dergelijke koninklijke zetel in het verleden ook eens gebruikt. Namelijk voor ZKH Prins Bernhard toen hij op 11 juni 1959 op volle zee werd overgezet van Hr.Ms. vliegkampschip Karel Doorman naar Hr.Ms. Gelderland. Zie hier de foto's op www.vlaggeschipsmaldeel5.nlKlik hier voor eerdere Marinefoto Maandagen.

Wat is Marinefoto Maandag?
Iedere maandag staat een briljante, super bijzondere, heel vreemde of zeldzame marinefoto in de spotlights. Of een gewone foto met een bijzonder verhaal erachter. Dat kan een foto zijn uit het heden of verleden. Zolang het maar over de marine gaat!

Heb je zelf foto's, tips of ideeen? Mail ze naar ons! Als je foto's mailt verklaar je deze voorwaarden hebben gelezen en akkoord te zijn.Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:
Twitter
Facebook
Flickr
Copyright
Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Marinefoto Maandag overzicht

Gerelateerde artikelen
Heilige lasten