Marinefoto Maandag 41

Bookmark and Share
Laatst aangepast: 10-10-2011

Marinefoto maandag
De Amerikaanse marine heeft 117 van deze vliegtuigen besteld, de Indiase marine koopt er 12.

God van de zee
Bij de marine (en bij marineschepen.nl, laten we het gelijk toegeven) wordt zo nu en dan met weemoed en onbegrip teruggedacht aan de P-3C Orion maritieme patrouillevliegtuigen. Je weet wel, die vliegtuigen waar je echt wat aan hebt als het gaat over patrouilles boven land en zee. In 2003 werden ze verkocht (de minister vond ze overbodig) en nu vliegen de Duitsers er mee boven de Golf van Aden om piraten te begluren.Die weemoed is trouwens snel voorbij. De Orion begint een beetje gammel te raken en niet meer zo van deze tijd. Inmiddels is men bij Boeing hard bezig met een opvolger: Boeing P-8A Poseidon. En die opvolger is ook niet verkeerd. Geen elegante turboprop meer, maar coole straalmotoren. Gelukkig is ook dit toestel een afgeleide van een passagierstoestel (Lockheed Orion kwam van de Electra), en wel de Boeing 737.

Het testen van de Poseidon is al een tijdje aan de gang. Afgelopen week voerde een P-8 tests uit met de Amerikaanse destroyer USS Laboon, waarbij het toestel met ruim 900 km/ per uur over het water scheerde al zoekend naar vijandelijke contacten.
Dus Orion was mooi, het wordt nu tijd voor een andere Grieks figuur: Poseidon, God van de zee.Wat is Marinefoto Maandag?
Iedere maandag staat een briljante, super bijzondere, heel vreemde of zeldzame marinefoto in de spotlights. Of een gewone foto met een bijzonder verhaal erachter. Dat kan een foto zijn uit het heden of verleden. Zolang het maar over de marine gaat!

Klik hier voor eerdere Marinefoto Maandagen.

Heb je zelf foto's, tips of ideeen? Mail ze naar ons! Als je foto's mailt verklaar je deze voorwaarden hebben gelezen en akkoord te zijn.Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:
Twitter
Facebook
Flickr
Copyright
Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Marinefoto Maandag overzicht

Gerelateerde artikelen
Onderzeeboten
Onderzeebootdreiging Australie
Duitsland wil Orions