Marineschepen.nl
 
   
 

Marinefoto Maandag 43

Bookmark and Share
Laatst aangepast: 24-10-2011

Marinefoto maandag
Hr.Ms. Tonijn in maart 1970 (Foto: Bruno Smit)

Schoonheid van Loch Fyne
Het was maart 1970 toen Hr.Ms. Tonijn (Drie-cilinder onderzeeboot) in de schilderachtige Schotse wateren van (waarschijnlijk) Loch Fyne voer. Doel: torpedo's inschieten.

Aan boord was korporaal WapenElectronicaMonteur (WEMNT) Bruno Smit. Toen Hr.Ms. Tonijn nogal vroeg aankwam, vroeg Smit aan de commandant of hij vanuit de dinkey (rubberboot van de Tonijn) foto's mocht maken van de onderzeeboot."De commandant vond dit een leuk idee," zo vertelt Smit, "en zodoende ging ik met een matroos in de dinkey met een stuk of 8 cameras om mijn nek van andere opvarenden, die ook graag wat foto's wilden hebben." De prachtige omgeving leende zich uitstekend om de Tonijn eens goed op de foto te zetten. De boot gleed onder water zodat Smit foto's kon maken van de periscoop en antennes. Toen ging het bijna mis: "De matroos die mee ging om te manouvreren had een drijfanker uitgezet om ons bootje op zijn plek te houden, maar dat werd een beetje penibel toen de Tonijn met de periscoop op, ons aan de verkeerde kant passeerde en bijna de lijn van ons drijfanker te pakken had."

Gelukkig liep het goed af en toen Hr.Ms. Tonijn op gepaste afstand uit het water spoot, klikte Smit bovenstaande prachtige plaat.
Zie meer foto's van Bruno Smit bij de Onderzeedienst op zijn website brunosfotos.nl.Wat is Marinefoto Maandag?
Iedere maandag staat een briljante, super bijzondere, heel vreemde of zeldzame marinefoto in de spotlights. Of een gewone foto met een bijzonder verhaal erachter. Dat kan een foto zijn uit het heden of verleden. Zolang het maar over de marine gaat!

Heb je zelf foto's, tips of ideeen? Mail ze naar ons!

Klik hier voor eerdere Marinefoto Maandagen.

Heb je zelf foto's, tips of ideeen? Mail ze naar ons! Als je foto's mailt verklaar je deze voorwaarden hebben gelezen en akkoord te zijn.Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Marinefoto Maandag overzicht

Gerelateerde artikelen
Drie-cilinder onderzeeboten