Marineschepen.nl
 
   
 

HMS Ark Royal eerste marineschip op Twitter

Bookmark and Share
Bericht geplaatst: 30-01-2009

Het Britse vliegkampschip HMS Ark Royal is het eerste marineschip met een Twitter account. Het media team van de Ark Royal besloot een account op de populaire "berichten website" aan te maken om vrienden, familie en ge´nteresseerden op de hoogte te houden van het reilen en zeilen aan boord van het schip. Iedere minuut kan de bemanning van waar ook ter wereld berichten op internet plaatsen.Rechtstreeks vanaf zee
Volgens de commandant van HMS Ark Royal, Captain Clink, omarmt de Royal Navy alle media en vooral internet om het publiek op de hoogte te houden: "Twitter gives Ark Royal an immediate, up-to-the-minute link into her followers, many of whom will be friends and family of the Ship's Company."
De hele wereld kon de avonturen van de bemanning voilgen tijdens hun Basic Operational Sea Training (BOST) die het schip onderging om na een onderhoudsperiode weer op het juiste niveau te komen. De korte berichten werden begeleid met links naar foto's die door de bemanning zijn gemaakt.
Zo berichtte de Ark Royal op 14 december: "Tomorrow brings our biggest test yet in terms of a huge battle damage exercise." En een dag later: "A 6 hour chemical training exercise today with chemical suits and respirators. All went well. http://twitpic.com/tss97"

Andere Twitteraars kunnen de geplaatste berichten van de bemanning niet alleen lezen, maar ze kunnen ook reageren op de berichten.

Navolging
De bemanning van HMS Ark Royal twittert sinds 15 november 2009. Maar pas anderhalve maand later werd het door de Britse media opgepikt. Hopelijk kunnen we nog lang genieten van de berichten vanaf zee en volgen meer marines dit goede voorbeeld. Zolang de veiligheid van operaties en personeel niet in het geding is, zorgen de tweets alleen maar voor meer begrip en een beter beeld van het leven op zee.Volg de avonturen van de 1.000 bemanningsleden en het gigantische marineschip: www.twitter.com/HMSArkRoyal.

HMS Ark Royal
HMS Ark Royal, bron: Royal Navy


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Invincible klasse
Bezuinigingen Royal NavyReclame