Marineschepen.nl
 
   
 

Media-overzicht boek 'In het diepste geheim'


Laatst aangepast: 18-06-2017

Het boek 'In het diepste geheim' is nog niet uit, maar er is al veel aandacht voor in de media. Gisteren was er over te lezen in onder andere het Algemeen Dagblad en was het te zien in het NOS Journaal. Een media-overzicht.

NOS
Interview in het Nationaal Archief te Den Haag. (Still van NOS.nl)

A.s. woensdag 21 juni zal het boek In het diepste geheim, spionage-operaties van Nederlandse onderzeeboten van 1968 tot 1991 verschijnen. In aanloop naar die dag is al het nodige gepubliceerd over dit boek dat voor het eerst meerdere Nederlandse inlichtingenoperaties uitgebreid beschrijft.AD
Het Algemeen Dagblad opende het gesprek over In het diepste geheim met een paginagroot artikel van Raymond Boere op pagina 3. Ook de aangesloten dagbladen zoals De Limburger, Het Parool en BN DeStem plaatsten het stuk. Inclusief een periscoopfoto die in de jaren zeventig is gemaakt door een Nederlandse onderzeeboot van een groepje Sovjetschepen voor anker tijdens een geheime operatie.

Voor het artikel in het AD is behalve de auteur, ook oud-commandant van o.a. Hr.Ms. Zwaardvis Henk Stapel geïnterviewd over een van de operaties die ook in het boek uitgebreid wordt besproken.
Nederlandse onderzeeërs bespioneerden de Russen

TPO.nl
Naar aanleiding van het AD publiceerde ook The Post Online een artikel over het boek. Zij plaatsten bovendien een fraaie foto van twee driecilinderonderzeeboten.
Boek onthult: Nederlandse onderzeeboten bespioneerden Sovjet-schepen en onderzeeërs

Radio 1
Kort kwam het boek ook terug in een uitzending van WNL op Zaterdag in de aanraders op media-gebied. "Een geweldig verhaal in het AD."
WNL op Zaterdag vanaf minuut 52:49

NOS Journaal
1,4 miljoen mensen zagen gisteren het NOS Journaal van acht uur waar In het diepste geheim werd aangekondigd door Jeroen Overbeek in een reportage van Lex Runderkamp. Voor het item waren opnames gemaakt in Den Haag bij het Nationaal Archief en Den Helder aan boord van de museumonderzeeboot Tonijn van het Marinemuseum. Johan Kragten werd als (o.a.) oud-sonaroperator geïnterviewd. Johan, die meerdere keren terugkomt in de patrouilles in het boek heeft vele geheime operaties gedaan en vertelt in het journaal over een underwaterlook, waarbij de onderzeeboot onder een Sovjetschip kruipt om de onderzijde te bekijken.
NOS Journaal om 20:00 uurAansluitend werd op NOS.nl en in de app een artikel over het boek gepubliceerd en een filmpje: De onderzeese meesterspionnen die de Russen op 1,5 meter naderden

Echt vroeg was overigens het Noordhollands Dagblad dat vorige week al op basis van de uitnodiging voor de boekpresentatie een leuk stukje publiceerde.comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
In het diepste geheim