Marineschepen.nl
 
   
 

Zr.Ms. De Ruyter gespot vanuit de luchtBericht geplaatst: 11-04-2016 | Laatst aangepast: 11-04-2016

Zr.Ms. De Ruyter keerde afgelopen vrijdagmiddag op hoge snelheid terug naar Den Helder. Het LCF was zes weken van huis voor een zware opwerkperiode in de wateren rond Zuid-Engeland. Op de thuisreis werd het fregat gespot vanuit een KLM-vliegtuig op weg naar Schotland.


Zr.Ms. De Ruyter gefilmd (met telefoon) vanuit een passagiersvliegtuig.

Een dag eerder wist de De Ruyter de opwerkperiode, onder leiding van de Flagofficer Sea Train Command (FOST), succesvol af te sluiten. Na wekenlang oorlogvoeren, bestrijding van brand en averij, werd het LCF volledig operationeel inzetbaar verklaard. Rond 1715 uur arriveerde Zr.Ms. De Ruyter in Den Helder om eindelijk weer een weekend met het thuisfront te kunnen vieren.Jaime Karremann van Marineschepen.nl spotte vrijdagmiddag het LCF dat 'kakken tekort' richting de Nieuwe Haven voer. Vanaf grote hoogte was de karakteristieke opbouw van het LCF en het brede zog duidelijk zichtbaar.

Dat gebeurde vanuit een KLM-vliegtuig op weg naar Schotland, waar Zr.Ms. Walrus in de Firth of Clyde op het punt stond om te beginnen aan de mini-oorlog in het kader van de opleiding voor onderzeebootcommandant. Tegenstander van de Walrus was zusterschip van Zr.Ms. De Ruyter, Zr.Ms. Tromp.

Later deze week volgt meer over de avonturen van Zr.Ms. Walrus en de vier resterende studenten van de NL SMCC.

Walrus
Zr.Ms. Walrus even aan de oppervlakte voor de transfer. (Foto: Jaime Karremann/ Marineschepen.nl)

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
LCF