Marineschepen.nl
 
   
 

Zeker twee gewonden na grote brand Peruaans marineschip


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 19-07-2022 | Laatst aangepast: 19-07-2022


Aan boord van het Peruaanse korvet BAP Guise zijn zeker twee bemanningsleden gewond geraakt door een urenlange brand. Het schip was op dat moment in de Pacifische Oceaan en nam deel aan de grote internationale oefening RIMPAC.

Guise
BAP Guise in brand. Op het dek zijn bemanningsleden te zien. (Foto: Franse marine)

Zondagochtend rond 08:00 uur lokale tijd kreeg de oefenleiding van de Rim of the Pacific Exercise (RIMPAC) in Pearl Harbor melding van een brand aan boord van een van de schepen, zo meldde de organisatie via Twitter. De brand zou zijn ontstaan in de machinekamer van de Guise. Pas om 13:40 uur kon de brand, door de bemanning die geassisteerd werd door "eenheden van buitenaf", worden geblust. Dat liet de Peruaanse marine weten.Twee personen liepen brandwonden op. Zij werden door een helikopter afkomstig van het Franse fregat FS Prairial van boord gehaald, vervolgens naar het kustwachtschip USCGC Midgett gebracht en via de Amerikaanse carrier USS Abraham Lincoln naar een ziekenhuis in Honololu, Hawaï. Hun toestand was tijdens de evacuatie kritiek maar stabiel.
Over de schade van het schip is niets bekend gemaakt.De Guise is nog maar kort in dienst bij de Peruaanse marine. Het schip van oorspronkelijk de Po Hang-klasse was van 1988 tot 2021 in gebruik bij de Zuid-Koreaanse marine. Sinds afgelopen december vaart het schip onder Peruaanse vlag. Het schip nam, samen met onder andere de Priaial en de Midgett, deel aan de grootste marine-oefening ter wereld RIMPAC 2022, en vertrok daarom begin juni richting Hawaï.


Interview met een van de officieren aan boord van de Guise.

RIMPAC is een tweejaarlijkse oefening. Dit jaar nemen 25.000 militairen uit 28 landen deel. Tijdens RIMPAC komen onder andere mijnenbestrijding, onderzeebootbestrijding en luchtverdediging aan bod. Dit keer stond ook een SINKEX op het programma; het gestripte oude Amerikaanse fregat (OH Perryklasse) USS Rodney M. Davis werd tot zinken gebracht met tal van wapens, afgevuurd door de verschillende deelnemende eenheden.

De brand aan boord van de Guise stond uiteraard niet op het programma. De Peruaanse marine doet onderzoek naar het incident.comments powered by Disqus


Marineschepen.nl

Contact

Over deze site

Adverteren

Doneren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

LinkedIn

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen