Marineschepen.nl
 
   
 

Nieuwe Italiaanse onderzeeboot gepresenteerd


Bericht geplaatst: 10-07-2015 | Laatst aangepast: 10-07-2015

De Italiaanse onderzeedienst is bijna compleet nu de vierde en laatste onderzeeboot van de Salvatore Todaroklasse uit de loods is gerold. De Romeo Romei is een door het Duitse HDW ontworpen Type 212A onderzeeboot en wordt in 2016 in dienst gesteld.

Romeo Romei
De Romeo Romei wordt gedoopt en uit de hal gerold. (Foto: Italiaanse marine)

Vorig weekend werd in La Spezia de laatste van de vier onderzeeboten van de Salvatore Todaroklasse naar buiten gerold. De Romeo Romei is naar verluidt niet te water gelaten, dat zou de komende weken alsnog gebeuren.De nieuwe onderzeeboot is van Italiaanse makelij, maar ontworpen door het Duitse HDW. Duitsland heeft eveneens Type 212A onderzeeboten.

De Romeo Romei vormt samen met de Pietro Venuti de tweede Italiaanse serie. De Venuti werd vorig jaar te water gelaten en is aan het proefvaren. Beide boten zijn op bepaalde vlakken verbeterd, vergeleken met de 10 jaar oudere eerste serie. De verbeteringen hebben vooral betrekking op een nieuwe optronische mast, in plaats van één van de periscopen en nieuwe torpedo's genaamd Black Shark Advanced.Lees op Marineschepen.nl: Meer over de Todaroklasse onderzeebotenTerwijl de Italiaanse onderzeedienst actief is met de twee nieuwe onderzeeboten, zijn er nog meer nieuwelingen te verwachten. De Italiaanse marine voert momenteel een proef uit met vrouwen aan boord van onderzeeboten. Later zal worden besloten of de Italiaanse subs worden opengesteld voor vrouwen. De boten worden daar zeer waarschijnlijk niet voor verbouwd.comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Todaroklasse