Marineschepen.nl
 
   
 

Franse Super …tendard voor de laatste keer gelanceerd vanaf vliegkampschip (2 VIDEO'S)


Door: Matthijs Idema
Bericht geplaatst: 21-03-2016 | Laatst aangepast: 21-03-2016

Afgelopen donderdag keerde Frankrijks enige vliegkampschip, de nucleair aangedreven Charles de Gaulle, terug in haar thuishaven Toulon. Vlak voor haar aankomst werd de Dassault Super …tendard Modernisť voor de allerlaatste keer met katapult gelanceerd vanaf een vliegdekschip.


De laatste katapult lancering van de Super …tendard Modernisť vanaf een vliegkampschip.

Deze straaljager gaat juli dit jaar, na bijna 40 jaar dienst te hebben gedaan bij de Franse Marine, met pensioen. Haar taken worden overgenomen door de Rafale-M.De Franse Super …tendards hebben dienst gedaan in verschillende conflicten, waaronder Libanon, BosniŽ, Afghanistan en recentelijk boven SyriŽ en Irak om ISIS aan te vallen.

De Argentijnse Marine heeft nog ongeveer een dozijn Super …tendards in dienst en blijft zo de enige gebruiker van dit type straaljager. Deze vliegtuigen opereren vanaf land en zijn vooral bekend van hun Exocet raketaanvallen op de Royal Navy tijdens de Falklandoorlog.

Een Argentijnse delegatie is begin dit jaar in Frankrijk geweest om te spreken over overname van de Franse vliegtuigen, waarschijnlijk alleen om de onderdelen te kunnen hergebruiken.De allereerste vlucht van de Super …tendard was in 1974. Vandaar dat in 2014 een fantastische video 40 jaar Super …tendard werd gemaakt (met muziek van de Nederlandse band Within Temptation).Bron: Foxtrotalpha.jalopnik.com en Mer et Marinecomments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
FS Charles de Gaulle