Marineschepen.nl
 
   
 

Zr.Ms. Mercuur voor het eerst sinds 2014 weer naar zeeDoor: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 13-04-2017 | Laatst aangepast: 13-04-2017


Torpedowerkschip Zr.Ms. Mercuur is vanmiddag voor het eerst na een reparatie en het instandhoudingsprogramma gaan proefvaren. De A900 is voor het eerst sinds het schip in september 2014 aan de ketting werd gelegd zelfstandig op zee.


Zr.Ms. Mercuur vanmiddag bij het verlaten van de Nieuwe Haven. (Foto: Leen Klein/ Twitter.com/Cde_OZD)

In september 2014 werd Zr.Ms. Mercuur niet zeewaardig verklaard. Het schip, dat dit jaar 30 jaar in dienst is, kampte jarenlang met achterstallig onderhoud. Na een intensieve herstelperiode is het schip vandaag eindelijk zelfstandig gaan varen.Tijdens de in totaal drie dagen durende proefvaart worden de nieuw aan boord geplaatste systemen van het schip getest, zo berichtte de commandant van Zr.Ms. Mercuur LTZ1 Rik Woertman per e-mail aan Marineschepen.nl. Onder andere de voortstuwing, generatoren, het nieuwe alarmeringsmanagementsysteem, radar, elektronische kaart, het balastwatertreatment en de lenswaterreiniger worden getest.Om de systemen op de proef te stellen zal Zr.Ms. Mercuur samen met DMO, DMI, Damen, RH Marine, MAN en een aantal kleinere onderaannemers, de nodige manoeuvreerproeven doen zoals de draaicirkel testen, volle kracht-proeven doen en duurtesten. Tegelijkertijd worden andere systemen getest.

Na de proefvaart zal de Mercuur gaan opwerken zodat het schip weer inzetbaar zal zijn. Een belangrijke taak van Zr.Ms. Mercuur is het verlenen van assistentie bij proeflanceringen met torpedo's door onderzeeboten.

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Zr.Ms. Mercuur
Instandhoudings programma Mercuur