Marineschepen.nl
 
   
 

Peter Heerschop speelt rol op marineschip in nieuwe romantische komedieDoor: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 29-03-2017 | Laatst aangepast: 29-03-2017


Peter Heerschop plaatste dinsdagmiddag op Twitter een foto waar hij in marineuniform poseerde tussen marineschepen. Heerschop wilde alleen kwijt dat hij met filmopnames bezig was. Na wat onderzoek blijkt het om de opnames te gaan van de romantische komedie 'Het Hart van Hadiah Tromp', geproduceerd door IJswater films.


Peter Heerschop op de set in het uniform van een commandeur vlieger (en gelet op de rode rand in de pet, een pet van een officier der Mariniers??). (Foto: twitter.com/peterheerschop)

"Draaidag film. Kan nog niet zeggen welke rol ik speel," twitterde Peter Heerschop dinsdagmiddag. Op de foto is te zien dat Heerschop een marine-uniform aan heeft en tussen de marineschepen staat. Voor veel van zijn volgers alle reden om de marineclichés maar weer uit de kast te halen. Van dekzwabber tot kapitein Iglo. Maar toch valt vrij eenvoudig te achterhalen wat Heerschop er deed en waarom.Mölders
Op de achtergrond van de foto is een aantal marineschepen te zien. Direct vallen de hoge zwarte masten op. Dat zijn onmiskenbaar masten van een Amerikaanse destroyer, dergelijke schepen werden na de Tweede Wereldoorlog verkocht/geschonken aan een groot aantal bondgenoten, zoals Duitsland en Griekenland. Deze schepen varen nu niet meer. Verder is een RAM (Rolling Airframe Missile) te zien op een ander schip dat er voor moet liggen. Dat is een modern wapen, dus dat zou kunnen staan op een schip dat nog in dienst is. Maar links van de RAM staan opengewerkte canisters van een Exocetlanceerinrichting (te herkennen aan de 'ribbels'). Tel daar de paaltjes met bordjes bij op, dan moet het dus om museumschepen gaan.De combinatie RAM + Exocet komt wel vaker voor, maar even Googlen levert de Gepard op. Dat is een patrouilleboot van de Duitse marine die in 2014 uit dienst is gesteld en sinds juni 2016 museumschip is van het Deutschen Marinemuseum. Laat de West-Duitse marine nu ook met een Amerikaanse destroyer hebben gevaren, die tegenwoordig eveneens museumschip is.
Conclusie: de foto is gemaakt bij het Deutschen Marinemuseum in Wilhelmshaven.


De museumschepen van het Deutsches Marinemuseum. (Foto: Marinemuseum.de)

Romantische komedie
De website van het Deutschen Marinemuseum bevestigt de tweet van Peter Heerschop. Volgens een nieuwsbericht is de torpedobootjager Mölders tot 7 april beperkt te bezichtigen in verband met filmopnames voor een romantische komedie van de Nederlandse productiemaatschappij IJswater film.

De Mölders was één van de drie torpedobootjagers van de Lütjensklasse, die in de jaren '60 voor de West-Duitse marine in de Verenigde Staten werd gebouwd. De Lütjensklasse was gebaseerd op de Amerikaanse Charles F. Adamsklasse en waren de laatste Duitse torpedobootjagers en de laatste Duitse marineschepen met stoomvoortstuwing. Sinds 2003 is de Mölders uit dienst.

Dat opnames aan boord van een Duits marineschip zijn gemaakt doet vermoeden dat de Koninklijke Marine geen medewerking verleende. Al is IJswater geen onbekende van de KM; in juni 2014 verscheen op televisie de documentaire Adelborsten, geproduceerd door IJswater. Rond 2001 maakte IJswater bovendien een reeks televisiecommercials in opdracht van de wervingsafdeling van de Koninklijke Marine.


Beelden van de Mölders op zee.

Uit een oproep op Filmcastings.nl blijkt dat IJswater dit keer werkt aan een Telefilm in samenwerking met AVRO/ TROS, geregiseerd door Erik de Bruyn (o.a bekend van Hope, De President en Smeris). De film, 'Het Hart van Hadiah Tromp', is een romantische komedie die gaat over een jonge vrouw. Zij werkt op een marineschip en wordt er verliefd. "In de film wordt ook gezongen en gedanst," staat in de vacaturemelding.

I'm a marine now!! #telefilm #actor #dutchmarine #blauwpastbijjou #setlife #vooralwachten

Een bericht gedeeld door Mike Weerts (@mikeweertsnl) opMike Weerts speelt de rol van Van Zandt en denkt dat Van Zandt een marinier ('a marine') is...

De hoofdrollen worden gespeeld door Chloé Leenheer en Valentijn Benard. 'Het Hart van Hadiah Tromp' verschijnt in het voorjaar van 2018 op televisie.

De vraag welke rol Peter Heerschop speelt is daarmee overigens nog niet beantwoord. Heerschop staat op de foto in het uniform van een commandeur vlieger. Wat een marinevlieger op een schip zonder helidek doet, wordt vast volgend jaar beantwoord.comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Review Het Hart van Hadiah Tromp