Marineschepen.nl
 
 
 

Joint Warrior begonnen

Bookmark and Share
Bericht geplaatst: 15-04-2013

Maandag 15 april is in de Schotse wateren de oefening Joint Warrior begonnen. Zeven Nederlandse eenheden doen mee aan de oefening, die georganiseerd wordt door de Britse marine en zal duren tot en met 29 april. Marineschepen.nl was in de aanloop naar de oefening aan boord van Hr.Ms. Bruinvis in de Clyde voor deze reportage. Hier een kleine impressie van de aanloop naar de oefening.

Hr.Ms. Bruinvis joint warrior
Hr.Ms. Bruinvis in de Clyde, nabij Glasgow. (Foto: JM Karremann/ Marineschepen.nl)

Hr.Ms. Bruinvis zal het de komende weken weer aan de stok krijgen met diverse fregatten, helikopters, maritieme patrouillevliegtuigen en onderzeeboten. Dat is voor de Nederlandse sub niet veel nieuws overigens, want Joint Warrior valt -zoals vaker- samen met de commandantenopleiding voor onderzeeboten. Aan boord van de Bruinvis bevinden zich namelijk (nog) 3 studenten voor deze internationale opleiding. Joint Warrior vormt voor deze studenten de grote finale. Als ze de vijftien weken durende opleiding weten af te ronden wacht hen het commando over een onderzeeboot, gaat het mis dan zullen ze nooit meer op een onderzeeboot werken.Hieronder een klein aantal foto's van Hr.Ms. Bruinvis en andere deelnemende eenheden die dit weekend al in actie kwamen.

joint warrior
Hr.Ms. Evertsen heeft de gehele zaterdag op Hr.Ms. Bruinvis gejaagd. (Foto: JM Karremann/ Marineschepen.nl)

joint warrior
HMS Talent, een onderzeeboot van de Trafalgarklasse en in de verte het Type 23 fregat HMS Richmond. (Foto: JM Karremann/ Marineschepen.nl)

joint warrior
Ook HMS Richmond joeg op de Bruinvis en werd geholpen door de Merlin boordhelikopter. (Foto: JM Karremann/ Marineschepen.nl)

joint warrior
Nogmaals HMS Talent (Foto: JM Karremann/ Marineschepen.nl)

joint warrior
Aan boord van Hr.Ms. Bruinvis is men scherp. (Foto: JM Karremann/ Marineschepen.nl)Eerder verscheen op Marineschepen.nl een overzicht van alle deelnemende eenheden.
Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
NieuwsoverzichtGerelateerde artikelen
Joint Warrior deelnemers

Trafalgarklasse