Marineschepen.nl
 
   
 

Zr.Ms. Karel Doorman naar Sint Maarten


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 13-09-2017 | Laatst aangepast: 13-09-2017 - update 20:45 uur


Het grootste Nederlandse marineschip Zr.Ms. Karel Doorman gaat alsnog richting de West om noodhulp te verlenen na orkaan Irma. Dat werd woensdagmiddag bekend. Het JSS vaart momenteel in de Oostzee.

Tonnerre
Archieffoto Zr.Ms. Karel Doorman in de haven van Den Helder. (Foto: Jan Ringma)

Zr.Ms. Karel Doorman vaart momenteel in de Oostzee, waar het aan het opwerken is en tegelijkertijd deelneemt aan de oefening Northern Coast. De Doorman zou vrijdag het Duitse Warnemünde binnenlopen, maar de marine meldde aan de Duitse marine dat het JSS de haven niet zal aandoen. Dat nieuws werd aan het einde van middag via een Duits persbericht verspreid.Infographic goederen Karel Doorman ebola
Zr.Ms. Karel Doorman kan nogal wat meenemen. Hier wat aan boord was van de Karel Doorman op weg naar West-Afrika in het kader van de ebola bestrijding. Dr Doorman kan niet alleen veel meenemen, het heeft ook uitgebreide communicatiemogelijkheden, een groot helidek en vaartuigen. (Infographic door: Jaime Karremann/ Marineschepen.nl)

Behalve het Duitse persbericht, maakte ook het Noordhollands Dagblad melding van het re-tasken van de Doorman. Volgens het dagblad zouden bemanningsleden aan het thuisfront hebben laten weten veel langer weg te zullen zijn.

Meer informatie over Zr.Ms. Karel Doorman.

Zr.Ms. Karel Doorman zal volgende week twee dagen goederen laden en op woensdag 20 september vertrekken. Elf dagen later zal het JSS in het Caribisch gebied zijn.comments powered by Disqus


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Privacy
Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen