Marineschepen.nl
 
 
 

Zr.Ms. Holland redt opvarenden verdacht schip

Bookmark and Share
Laatst aangepast: 05-06-2013

Zr.Ms. Holland heeft in de Caribische Zee 10 opvarenden van een containerschip gered. Het stationsschip volgde het containerschip omdat hier mogelijk cocaïne mee gesmokkeld werd. Plots meldde de kapitein van het verdachte vaartuig echter brand, lekkage en motorproblemen. De bemanning van de Holland wist de opvarenden te redden, maar het schip verdween met -verdachte- lading en al in de kilometers diepe zee.

De 10 personen zijn overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht.


containerschip brand
Het achterschip staat in brand. (Foto: Zr.Ms. Holland)

Sinds twee weken is Zr.Ms. Holland in het Caribisch gebied om drugssmokkel tegen te gaan en mensen in nood te assisteren. Dat beide kerntaken in één actie zouden terugkomen, had echter niemand verwacht.

In samenwerking met het Dash-8 patrouillevliegtuig van de Kustwacht in het Caribisch gebied onderschepte Zr.Ms. Holland een schip dat verdacht werd van smokkel van een grote hoeveelheid cocaïne. Terwijl de Holland op enige afstand van het containerschip voer, meldde de kapitein plots dat er motorproblemen waren, water binnenstroomde in de machinekamer en een uitslaande brand in het achterschip woedde.De 10-koppige bemanning van het containerschip werd door de Holland van boord gehaald, terwijl de marinemannen en -vrouwen het containerschip probeerde te redden. De schade was echter zo groot dat het 55-meter lange schip kapseisde en met lading en al naar de bodem zonk. De zee is in dat gebied enkele kilometers diep.

containerschip brand
Vanaf de Holland doet men pogingen om het schip te redden. (Foto: Zr.Ms. Holland)

containerschip brand
Het containerschip helt over. (Foto: Zr.Ms. Holland)

containerschip brand
Met -verdachte- lading en al verdwijnt het in de kilometers diepe zee. (Foto: Zr.Ms. Holland)

De marine vermoedt dat het containerschip door de bemanning zelf tot zinken is gebracht. Voor de derde keer in vier maanden tijd is een drugstransport door een Nederlands marineschip mislukt.Reacties


Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
NieuwsoverzichtGerelateerde artikelen
Hollandklasse

Weer drugsvangst Friesland
Friesland in Caribisch gebied