Marineschepen.nl
 
   
 

Podcast 1: Marinemuseum, met Signe Troost en Frans van de Wetering


Na lange tijd dicht te zijn geweest door corona is het Marinemuseum in Den Helder weer open. Host Jaime Karremann praat met Signe Troost, educator van het museum, en Frans van de Wetering, vrijwilliger en oud-marineman over het verleden, heden en toekomst van het museum.

Alle podcasts worden opgenomen in Hotel Sofitel Legend The Grand in Amsterdam, de voormalige Admiraliteit. Meer over het hotel en de Admiraliteit en over de andere podcast-afleveringen lees je op de podcast-overzichtspagina.

Beluister hieronder de eerste afleveringNatuurlijk komen ook meerdere marineschepen aan bod, zoals Geleidewapen-fregat Hr.Ms. Tromp en de eerste tests met de SMART-L radar in 1999.Signe
Signe Troost woonde jarenlang waar vroeger het voormalige marinevliegkamp Schellingwoude was gevestigd en werkt sinds een klein jaar bij het Marinemuseum in Den Helder. (Foto: eigen foto)

Frans
KLTZ b.d. Frans van de Wetering werkte 36 jaar bij de marine en heeft gevaren op onder andere onderzeebootjager Hr.Ms. Overijssel, Hr.Ms. Zuiderkruis en op beide GW-fregatten. (Foto: eigen foto)comments powered by Disqus


Marineschepen.nl

Contact

Over deze site

Privacy

Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

LinkedIn

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Podcast-overzicht

Gerelateerde artikelen