Marineschepen.nl
 
   
 

Podcast 13 - Elektronische Oorlogvoering


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 14-01-2022 | Laatst aangepast: 14-01-2022


De laatste podcast van deze reeks voor Marineschepen.nl gaat over Elektronische Oorlogvoering (EOV). In dit (Engelstalige) interview is Izik Grossman vanuit IsraŽl aan het woord en bespreken we Elektronische Oorlogvoering in het algemeen, maar ook wat Elbit Systems voor de Britse fregatten gaat leveren en wat is aangeboden voor de Nederlands-Belgische fregatten, en Nederlandse onderzeeboten.

Type 31
Illustratie van het Type 31 voor de Britse marine. (Beeld: Babcock)

Alle podcasts worden opgenomen in Hotel Sofitel Legend The Grand in Amsterdam, de voormalige Admiraliteit. Meer over het hotel en de Admiraliteit en over de andere podcast-afleveringen lees je op de podcast-overzichtspagina.

Dit is een gesponsorde podcast. Meer info onder aan deze pagina.

Beluister hieronder de dertiende aflevering


Het is ook mogelijk om de podcast te downloaden: klik op de pijl hierboven in de widget.

Izik Grossman is vice-president van de EOV-divisie van Elbit Systems, genaamd Elisra. De Britse tak van het Israelische bedrijf won eind vorig jaar de aanbesteding voor de levering van EOV-systemen voor Britse fregatten. Deze systemen zijn familie van wat Elbit aan Nederland voorstelt voor de ASW-fregatten. Deze Aqua Marine-familie bestaat uit passieve en actieve EOV-systemen.Behalve met een systeem voor elektronische oorlogvoering voor oppervlakteschepen, is Elbit ook in de race met een systeem voor de nieuwe onderzeeboten. Deze passieve set zal op de EOV-mast zal boven water uit komen, waarmee radarsignalen ontvangen kunnen worden. De informatie is van belang voor bijvoorbeeld de detectie van vliegtuigen of schepen die met hun radars zoeken naar snuiverende onderzeeboten, maar kan ook gebruikt worden om inlichtingen te verzamelen.

Dit is een gesponsorde podcast. Bij een gesponsorde podcast kiest een opdrachtgever het onderwerp. Elbit Systems heeft Marineschepen.nl betaald om deze podcast op te nemen, maar Elbit had geen invloed op de journalistieke inhoud.

Inmiddels zijn veel meer podcasts te beluisteren.
Ga hier naar het overzicht van de podcasts op Marineschepen.nl.

comments powered by Disqus


Marineschepen.nl

Contact

Over deze site

Privacy

Adverteren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

LinkedIn

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Podcast-overzicht

Gerelateerde artikelen

Elbit gekozen voor Britse fregatten

Stoorzender voor nieuwe fregatten?