Marineschepen.nl
 
   
 

Marinefoto Maandag 10

Bookmark and Share
Laatst aangepast: 06-12-2010

Marinefoto maandag
F/A-18 Hornets aan dek van USS George Washington. (Foto: US Navy)

George op stoom
Op een vroege ochtend in november test het vliegdekpersoneel de stoomkatapult van de USS George Washington, een vliegkampschip van de Nimitz klasse. Op het immense vliegdek zijn de F/A-18 Hornet vliegtuigen al snel in stoom gehuld, wat een prachtig beeld oplevert.

Nu, jaren later, is de USS George Washington (uit 1992) een belangrijke vooruitgeschoven Amerikaanse post in Azië. Het is een druk jaar voor de supercarrier en zijn battlegroup: er staan veel oefeningen met onder andere Zuid-Korea en Japan op het programma. Zo stond van 28 november tot 1 december een grote oefening met Zuid-Korea op het programma, waarna het vliegkampschip moest haasten naar Japan voor de volgende oefening. Deze begon op 3 december, meer dan 300 km verderop. George is op stoom, Noord-Korea is gewaarschuwd.
Klik hier voor eerdere Marinefoto Maandagen.

Wat is Marinefoto Maandag?
Iedere maandag staat een briljante, super bijzondere, heel vreemde of zeldzame marinefoto in de spotlights. Of een gewone foto met een bijzonder verhaal erachter. Dat kan een foto zijn uit het heden of verleden. Zolang het maar over de marine gaat!

Heb je zelf foto's, tips of ideeen? Mail ze naar ons! Als je foto's mailt verklaar je deze voorwaarden hebben gelezen en akkoord te zijn.Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Marinefoto Maandag overzicht

Gerelateerde artikelen
Nimitz klasse
USS G. Washington verslagen

USS Washington helpt Japan
USS Washington helpt Japan
Washington toont spierballen