Marineschepen.nl
 
   
 

Marinefoto Maandag 28

Bookmark and Share
Laatst aangepast: 16-05-2011

Marinefoto maandag
F-14 Tomcat op het dek van de USS Enterprise. Screenshot van de film Top Gun, een filmklassieker uit 1986 die veel invloed had op het beeld van het leven als (marine)vlieger, maar ook op vliegers zelf.

25 jaar best of the best
"I'm gonna send you up against the best. You two characters are going to Top Gun." Zo begon voor Maverick (Tom Cruise) en Goose (Anthony Edwards) het avontuur bij de elite-opleiding van de Amerikaanse marine voor vliegers. Daar bleef het niet bij; veel kijkers die sinds 14 mei 1986 deze filmklassieker hebben gezien dromen van een baan als (marine)vlieger, hetgeen resulteerde in een toename in sollicitaties bij de Amerikaanse marine voor vlieger. Maar ook de vliegerwereld zelf werd beïnvloed en menig vlieger identificeerde zich (stiekem) met personages uit deze film.Lees hier meer over Top Gun op marineschepen.nl.


Trailer voor de HD release, 25 jaar na premiere.

Wat is Marinefoto Maandag?
Iedere maandag staat een briljante, super bijzondere, heel vreemde of zeldzame marinefoto in de spotlights. Of een gewone foto met een bijzonder verhaal erachter. Dat kan een foto zijn uit het heden of verleden. Zolang het maar over de marine gaat!

Klik hier voor eerdere Marinefoto Maandagen.

Heb je zelf foto's, tips of ideeen? Mail ze naar ons! Als je foto's mailt verklaar je deze voorwaarden hebben gelezen en akkoord te zijn.Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Marinefoto Maandag overzicht

Gerelateerde artikelen
Film: Top Gun
Nieuwe vliegkampschepen
Vliegkampschip doder