Marineschepen.nl
 
   
 

Marinefoto Maandag 36

Bookmark and Share
Laatst aangepast: 15-08-2011

Marinefoto maandag
Het Japanse slagschip Yamato

De grootste
De slagschepen van de Yamato klasse: de grootste en zwaarst bewapende slagschepen ooit gebouwd. De Yamato mat maar liefst 256 meter en had 9 kanons met een kaliber van 46 cm. Dat is 6 cm meer dan de enorme Amerikaanse Iowa klasse. Voor de ruim 2700 bemanningsleden was de Yamato een enorme verbetering: meer ruimte en het eerste Japanse schip met airconditioning. Niet slecht in 1941.Yamato en zusterschip Musashi werden gebouwd om de strijd aan te gaan tegen (Amerikaanse) slagschepen. Dat is nooit gebeurd; beide schepen werden tot zinken gebracht door vliegtuigen vanaf Amerikaanse vliegkampschepen.

De naam Yamato wordt ook vaak gebruikt voor het oude, poetische Japan en zowel het slagschip als de laatste (zelfopoffering) actie hebben veel waarde voor het land. Daarom is de Yamato alles behalve vergeten. Op verschillende manieren blijft de Yamato terugkomen in het dagelijks leven. Zie bijvoorbeeld hieronder de trailer van de succesvolle Japanse film Yamato.

Wat is Marinefoto Maandag?
Iedere maandag staat een briljante, super bijzondere, heel vreemde of zeldzame marinefoto in de spotlights. Of een gewone foto met een bijzonder verhaal erachter. Dat kan een foto zijn uit het heden of verleden. Zolang het maar over de marine gaat!

Klik hier voor eerdere Marinefoto Maandagen.

Heb je zelf foto's, tips of ideeen? Mail ze naar ons! Als je foto's mailt verklaar je deze voorwaarden hebben gelezen en akkoord te zijn.Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Marinefoto Maandag overzicht

Gerelateerde artikelen
Iowa slagschip
Game: Pacific (WOII)
Boek: Bismarck slagschip
Zumwalt klasse