Marineschepen.nl
 
   
 

Marinefoto Maandag 46

Bookmark and Share
Laatst aangepast: 14-11-2011

Marinefoto maandag
11-11-'11: een speciale locatie voor Veterans Day (foto: US Navy)

Carrier classic
Vrijdagavond, een basketbalwedstrijd in de Verenigde Staten. Niets bijzonders. De wedstrijd wordt live uitgezonden op televisie en president Barack Obama en is n van de 8.111 toeschouwers. Nog steeds niets nieuws.Maar bijzonder was het die vrijdagavond 11-11-'11 wel. De (College) basketbalwedstrijd werd namelijk gespeeld op het vliegdek van vliegkampschip USS Carl Vinson (Nimitz klasse) in het kader van Veterans Day.
Hier waren twee heuse basketbalstadions gebouwd. En op het vliegdek en n in een hangar van het schip als het zou gaan regenen. Het weer bleef echter uitstekend in de haven van San Diego en de wedstrijd werd in de buitenlucht op het vliegdek gespeeld. Overigens is er genoeg ruimte op deze vliegdekschepen om 11 basketbalvelden van ruim 28 meter neer te leggen. Dat was niet nodig dus bood het vliegdek van ongeveer 330 meter ook ruimte aan een stadion en de gebruikelijke voorzieningen voor hapjes en drankjes. Een bijzonder sfeervolle setting.Voor de statistieken: de Quicken Loans Carrier Classic werd gewonnen door de Tar Heels (University of North Carolina), zij versloegen de Spartans (Michigan State University) met 6755.Wat is Marinefoto Maandag?
Iedere maandag staat een briljante, super bijzondere, heel vreemde of zeldzame marinefoto in de spotlights. Of een gewone foto met een bijzonder verhaal erachter. Dat kan een foto zijn uit het heden of verleden. Zolang het maar over de marine gaat!

Heb je zelf foto's, tips of ideeen? Mail ze naar ons!

Klik hier voor eerdere Marinefoto Maandagen.

Heb je zelf foto's, tips of ideeen? Mail ze naar ons! Als je foto's mailt verklaar je deze voorwaarden hebben gelezen en akkoord te zijn.Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Marinefoto Maandag overzicht

Gerelateerde artikelen
Nimitz klasse
Basketbal aan boord in '44
Pelikaan en Vinson naar Hati