Marinefoto Maandag 72

Bookmark and Share
Laatst aangepast: 07-05-2012

Marinefoto maandag
Hr.Ms. Van Amstel vaart door een zanderig Suezkanaal op weg naar de Golf van Aden (Foto: Ministerie van Defensie)

Uit het niets
Op deze foto lijkt Hr.Ms. Van Amstel plots uit een zandstorm op te duiken. Zo moet dat ook zijn geweest voor de elf piraten die vrijdag 11 mei volledig verrast werden door het M-fregat. Dit gebeurde voor de Somalische kust. De piraten werden gearresteerd en zeventien gegijzelde bemanningsleden werden gered.De foto heeft overigens niet direct te maken met de actie van vrijdag. De foto is genomen in het Suezkanaal, begin april 2012 toen de Van Amstel nog onderweg was naar het operatiegebied.
Maar dat de grijze F831 uit het niets kan opduiken, blijkt hier wel uit. Dit kunstje heeft het fregat trouwens wel eerder geflikt. Wat dacht je bijvoorbeeld van 8 april 2009? Toen wist het een go-fast in het Caribisch gebied te verrassen en maar liefst 350 kilo coca´ne buit te maken. Straatwaarde: 17 miljoen euro.

Ook in 2005 leek het schip uit het niets te komen. Toen werden de inwoners van Biloxi positief verrast. Orkaan Katrina had huisgehouden aan de Amerikaanse kust, nabij New Orleans. Ruim 1.800 doden vielen te betreuren en vele duizenden mensen raakten dakloos. Hr.Ms. Van Amstel was stationsschip in de West en verscheen binnen korte tijd met twee helikopters en hulpgoederen aan de horizon. Grote delen van het gebied waren ontoegankelijk vanaf land. Samen met Amerikaanse marineschepen werd de reddingsactie gestart. Vele dakloos geraakte inwoners kregen als eerste hulp van bemanningsleden van de AMST.

Waar de Van Amstel straks weer uit het niets opduikt weet niemand.Wat is Marinefoto Maandag?
Iedere maandag staat een briljante, super bijzondere, heel vreemde of zeldzame marinefoto in de spotlights. Of een gewone foto met een bijzonder verhaal erachter. Dat kan een foto zijn uit het heden of verleden. Zolang het maar over de marine gaat!

Klik hier voor eerdere Marinefoto Maandagen.

Heb je zelf foto's, tips of ideeen? Mail ze naar ons! Kijk dan ook even naar deze voorwaarden.Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:
Twitter
Facebook
Flickr
Copyright
Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Marinefoto Maandag overzicht

Gerelateerde artikelen
M-fregatten

Amstel naar Biloxi