Marineschepen.nl
 
   
 

Orions in nieuwe kleuren

Bookmark and Share
Bericht geplaatst: 19-11-2002

Het bekende kleurenschema van de P-3C Orion patrouillevliegtuigen van de Marine Luchtvaartdienst (MLD), zal verdwijnen. De Koninklijke Marine heeft gekozen voor "gloss gull grey".

Tot nu toe hadden de Orions een kleuren- schema bestaande uit een donkere bovenkant en een lichte onderkant. Om verschillende redenen is nu gekozen voor een lichtgrijs kleurenschema. Inmiddels is een eerste toestel bij groot onderhoud in Portugal geschilderd in de nieuwe kleur.Verschillende redenen
Er waren verschillende redenen om het kleurenschema te wijzigen. Zo wordt de Orion de laatste jaren vaker ingezet in kustwateren en het Cara´bisch Gebied. Verder worden de vliegtuigen met een lichte kleur minder snel warm door de zon, wat handig is bij operaties het Cara´bisch Gebied of de Verenigde Arabische Emiraten, waar momenteel een toestel is gestationeerd. Ook is een lichtere kleur beter voor de infrarood-signatuur van de Orion.

Bij het ontwerpen van het schema is gekeken naar de ervaringen van de Orion-gebruikers in het buitenland zoals de Amerikaanse marine en de Noorse en Australische luchtmacht. De toestellen van deze gebruikers hebben allemaal een lichtgrijs schema. Ook werd duidelijk dat glansverf belangrijke voordelen heeft ten opzichte van matte verf. Op 21 november wordt de eerste Orion in nieuwe kleuren gepresenteerd. (bron: www.mindef.nl, foto's: Koninklijke Marine)

P-3C Orion patrouillevliegtuigen
Voor...

P-3C Orion patrouillevliegtuig
...na. De 301 in de nieuwe kleuren.
Marineschepen.nl
Contact
Over deze site
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen
Duitsland wil Orions
Eerste lancering LCF
Marine bereidt voor op orkaan
Bijstand na orkaan Ivan
Marine huurt Portugese OrionsReclame