Marineschepen.nl
 
   
 

Dode bij drugsonderschepping in Caribisch gebied


Door: Jaime Karremann
Bericht geplaatst: 27-07-2022 | Laatst aangepast: 27-07-2022


Patrouilleschip Zr.Ms. Groningen heeft in het Caribisch gebied een go-fast met drugs onderschept. Bij die actie kwam een van de personen aan boord van de go-fast om het leven, dat meldt Defensie vandaag. Voor zover bekend is niet eerder een verdachte van drugssmokkel op zee om het leven gekomen bij een actie van een Nederlands stationsschip.

Groningen
Zr.Ms. Groningen op archiefbeeld. (Foto: Jaime Karremann/ Marineschepen.nl)

De Groningen, momenteel stationsschip in de West en nu varend voor de Kustwacht, was achter een snelle verdachte boot aan gegaan. Vanuit de boot werden balen met drugs over boord gegooid, maar de go-fast stopte niet. Wat er daarna precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. Normaliter worden na diverse zichtbare en hoorbare waarschuwingen, waarschuwingsschoten gevuurd, als een verdachte boot dan nog niet is gestopt, wordt gericht op de motoren geschoten.Een van de vijf opvarenden van de go-fast zou op dat moment dodelijk zijn geraakt. Bij counterdrugsacties is het schieten op motoren geen uitzondering, maar voor zover Marineschepen.nl nu kan nagaan was daar niemand door omgekomen.

De vier verdachten en het stoffelijk overschot zijn, zo meldt Defensie, na de actie overgedragen aan het Korps Politie Curašao. De politie zet het onderzoek voort. Ook gaat de landsrecherche onderzoek doen naar de onderschepping, nu er een dode is gevallen.Niet alle drugs die aan boord van de go-fast was, is in beslag genomen. Een deel van de over boord gegooide balen is gezonken. In totaal heeft de Groningen 1620 kilo verdovende middelen, vermoedelijk coca´ne, van de markt gehaald. Dat is een behoorlijke hoeveelheid, maar geen record voor de Groningen; in 2020 wist het schip ruim 1700 kg coke te onderscheppen.comments powered by Disqus


Marineschepen.nl

Contact

Over deze site

Adverteren

Doneren
Blijf op de hoogte via:

Twitter

Facebook

LinkedIn

Instagram

Copyright

Alle rechten voorbehouden.

Sinds 13 augustus 2001Menu
Nieuwsoverzicht

Gerelateerde artikelen

Record Groningen: 5x raak